Informatie over check-in


Terug naar de Extra's

Standaard check-in
U dient minimaal 2 uur voor vertrek van uw vlucht op de luchthaven aanwezig te zijn en voor de USA zelfs 3,5 uur! U dient er echter rekening mee te houden dat het inchecken in de vakantieperiodes en in het weekend meer tijd in beslag neemt dan gewoonlijk. Bovendien dient u er rekening mee te houden dat de veiligheidscontrole na het inchecken soms wachttijden van 20-30 min. oplevert. Nieuw is ook dat bij veel vluchten 10 min. voor vertrek het instappen van passagiers gestaakt wordt en de bagage van passagiers die zich niet gemeld hebben uit het vliegtuig gehaald wordt. Wij adviseren u daarom eerder te komen, zodat u ook ruim de tijd en gelegenheid heeft om eventuele inkopen te doen. Het is erg belangrijk om voldoende tijd in te ruimen. Te laat arriveren, kan uitsluiting van uw vakantiereis betekenen. Alle daaruit voortvloeiende kosten (bv. alternatief vervoer) zijn voor eigen rekening. Het "missen" van het vliegtuig geeft geen recht op restitutie.

Self-service check-in
U kunt tegenwoordig ook sneller inchecken met behulp van machines (kiosken) die zich vlakbij de incheckbalies van de betreffende luchtvaartmaatschappijen bevinden. De self-service check-in werkt als volgt;
  • U stopt uw paspoort, creditcard of frequent flyercard in de lezer van de kiosk
  • U vult de gevraagde gegevens in
  • U kunt eventueel de gereserveerde zitplaats wijzigen
  • U sluit de incheck af en ontvangt uw boardingpas
  • U gaat naar het Drop-off Point (de bestaande incheckbalies) waar de (ruim)bagage wordt ingecheckt.

Internet check-in
Steeds meer luchtvaartmaatschappijen maken gebruik van het internet inchecken. U kunt dan vanaf ca. 30 uur voor vertrek online inchecken met gebruik van het reserveringsnummer op uw e-ticket. U kunt dan zelf een stoel kiezen en uw eigen instapkaart uitprinten, zo omzeilt u hiermee de lange wachtrijen op de luchthaven. Om te kunnen inchecken heeft u altijd een E-ticket nodig. Bij de zogenoemde bagage drop-off points op de luchthaven hoeft u vervolgens alleen nog uw bagage af te leveren.

Bij onderstaande airlines kunt u via onderstaande links online inchecken:
Internet check-in ArkeFly: vanaf 3 weken tot 3 dagen voor vertrek gemakkelijk vanuit huis inchecken!
Internet check-in Transavia: check snel vanaf 24 tot 3 uur voor vertrek in op uw vlucht.

APIS (alleen USA)
In opdracht van 'U.S. Customs and Border Protection' (CBP) wordt vanaf september 2005 aanvullende informatie van passagiers gevraagd, die voor vertrek elektronisch geregistreerd moet worden (Advance Passenger Information System). Dit betreft details over de verblijfplaats van de passagier in de Verenigde Staten, zoals: straatnaam en huisnummer, plaats, staat en postcode. Het ontbreken van deze informatie of incorrecte informatie kunnen o.a. leiden tot het weigeren van toegang tot de USA. Wij adviseren u derhalve om deze informatie bij check-in beschikbaar te hebben. Voor passagiers die in de Verenigde Staten wonen en transfer passagiers is het niet nodig een adres in de USA op te geven. Transfer passagiers met bestemming buiten de Verenigde Staten met een overstaptijd van 8 uur of langer binnen de USA, kunnen volstaan met 'Transit to NON-US country en het vluchtnummer', waarmee verder wordt gevlogen. APIS staat overigens los van ESTA.
De uitleg hierover staat onder 'Reisdocumenten'.