Rondreis Macedonië

Rondreis Macedonië
 
8 dagen nu vanaf 574,-
  • Genoeg cultuurhistorische bezienswaardigheden
  • Rustige stranden
  • Prachtig bergachtig landschap
Bekijk alle rondreizen Macedonië (5)

Omsloten door Albanië, Kosovo, Servië, Bulgarije en Griekenland ligt Macedonië; een verborgen schat in het hart van de Balkan. Bergen, groene velden, bossen en meren vormen het landschap van dit indrukwekkende land waar de beroemde Alexander de Grote is geboren en getogen. Tijdens uw rondreis bezoekt u de prachtige steden van Macedonië en maakt u kennis met de rijke en lange geschiedenis van deze ‘Parel van de Balkan’.

Het historische centrum van de Balkan

De rijke historie van Macedonië vertelt hoe het land onderdeel is geweest van verschillende rijken. De hoofdstad van Macedonië, Skopje, bestaat al ruim 2500 jaar en werd gevormd in het Byzantijnse, Romeinse, Ottomaanse en Joegoslavische rijk. Het kale fort in de stad en de brug over de rivier Vardar zijn twee plekken die symbool staan voor de geschiedenis van de stad. Bezoek deze en vele andere bezienswaardigheden die twee eerdere aardbevingen hebben doorstaan en proef de combinatie van Westerse invloeden en Oost-Europese sfeer in Skopje.

De 365 kerken van Ohrid

Ohrid is een bijzondere stad. Er wordt beweerd dat er rond het meer in Ohrid 365 kerken en andere heilige gebouwen staan. Eén voor iedere dag van het jaar. De aanblik van deze gebouwen rond het kristalblauwe meer heeft ervoor gezorgd dat de stad op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat.

Vooral de Kerk van Johannes de Evangelist is een bezoek waard. De kerk is namelijk gevestigd op een van de rotsen die hoog boven het blauwe meer uitsteken. Ook het interieur, met haar handgeschilderde wanden, is adembenemend. U hebt ook de mogelijkheid om uw rondreis af te ronden met een paar dagen aan het meer van Ohrid en lekker bij te komen op deze sprookjesachtige plek. Of u breidt u vakantie uit met een bezoek aan Albanië, inclusief een of twee dagen aan het heerlijke zandstrand van Dürres.

De bijzondere natuur van Macedonië

Macedonië beschikt over een overweldigend natuurschoon en elk seizoen heeft zijn eigen charme. In het oosten van Macedonië vindt u een afgelegen dorpje omgeven door uitgestrekte naaldbossen. En precies deze locatie heeft er voor gezorgd dat het dorp zijn oude charme heeft behouden. In deze groene omgeving, dat ook wel ‘Klein Zwitserland’ wordt genoemd, komt u meerdere kleine watervallen tegen en ook een klooster gewijd aan de heilige aartsengel Michael.

Andere overweldigende natuur komt u tegen in Nationaal Park Maprova. In de zomer is het park een oase voor natuurliefhebbers. Tijdens een wandeling kunt u genieten van het uitzicht op de hoogste berg van Macedonië, de Golem Korab. Misschien komt u zelfs nog een van de bijzondere diersoorten tegen die in het park te vinden zijn. Bruine beren, lynxen en verschillende arenden zijn slechts een paar voorbeelden. In de winter verandert het park in een uitgebreid skigebied voor zowel beginners al gevorderden.

Scherp geprijsde rondreis

Macedonië is nog een van de onontdekte parels van Europa. Bij Arke heeft u een grote keuze uit rondreizen om dit land te ontdekken. Reist u liever alleen of met z’n tweeën per auto door Macedonië? Dan is een fly drive iets voor u, inclusief autohuur. Spreekt een groepsrondreis u meer aan onder begeleiding van een deskundige gids? Ook voor u is er ruimschoots keuze. Of Misschien wilt u meer van de Balkan zien. Dat kan, want bij Arke heeft u de mogelijkheid om uw rondreis door Macedonië te combineren met een bezoek aan Griekenland en Albanië. Kies de reis die het beste bij u past en ontdek het land waar massatoerisme nog niet voorkomt.

 
Bekijk alle rondreizen Macedonië (5)