Stedentrip Marrakech

Voor 16 maart boeken = NIET aanbetalen!

Het in Marokko gelegen Marrakech wordt ook wel de ‘Parel van de Atlas’ genoemd. Deze aan de voet van het Atlasgebergte gelegen plaats heeft een mysterieuze uitstraling en u vindt hier veel Arabische schoonheid. Ga tijdens een stedentrip naar Marrakech in Centraal Marokko zelf op ontdekking uit naar de bezienswaardigheden van deze indrukwekkende stad.

‘Land van God’

De naam Marrakech betekent in het Berbers ‘Land van God’. De stad is gelegen op een vruchtbare vlakte aan de voet van Hoge Atlas. Het land is van oorsprong een zeer belangrijke handelsstad geweest en dit is in het straatbeeld nog steeds terug te vinden. Sinds tientallen jaren kent de stad echter ook een moderner beeld. Een stedentrip Marrakech is een unieke aangelegenheid om beide onderdelen van de stad beter te leren kennen.

Mysterieus Marrakech

Beleef tijdens uw stedentrip naar Marrakech de echte duizend-en-één-nachten sfeer. Deze mysterieuze Arabische stad zal u doen verwonderen van al het schoon dat hier te vinden is. De historische kern van de stad staat bekend als de ‘medina’. In de pittoreske steegjes en kraampjes van de ‘souk’ worden allerlei handelswaren verkocht. Maar let op: als u niet onderhandelt beledigt u de verkoper en betaalt u ook veel te veel. De Djemaa el Fna vormt het centrale plein van de stad, omringd door gezellige cafés met hun vele terrasjes waar overdag straatartiesten hun kunsten vertonen. Dit deel van de stad kent ook een bruisend nachtleven, waar het straatbeeld wordt gekenmerkt door verhalenvertellers en slangenbezweerders. Laat u betoveren door de exotische klanken van de ‘gnawa’, de typisch Marokkaanse muziek tijdens uw stedentrip in Marrakech.

Als een sultan de stad verkennen

Tijdens een stedentrip Marrakech zijn er talloze bezienswaardigheden om te ontdekken. Breng een bezoek aan het Bahiapaleis, bestaande uit 160 kamers en paradijselijke tuinen. Bahia betekent ‘Schone’ en dat is niet voor niks. Bewonder de typisch Arabische architectuur van het complex met marmeren vloeren en cederhouten plafonds. Bezoek de grootste moskee van Marrakech, de Koutoubia-moskee, met zijn 69 meter hoge minaret die boven de stad uittorent. Of struin door de Majorelletuin, een botanische tuin in Marrakech waar verscheidene bedreigde plantensoorten beschermd worden. De kobaltblauwe decoratieve elementen geven de tuin een adembenemend aanzicht.

Laat u omarmen door Marokkaanse sferen

 Een verblijf in een mysterieuze stad vraagt om een bijpassende accommodatie.. Geniet tijdens uw verblijf in Marrakech van een 4 sterren hotel gelegen in het rustige gedeelte van de ‘medina’. Of verblijf in alle luxe in een 5 sterren hotel. Waan u in een klein paleis en laat u omarmen door de Marokkaanse sferen die zowel in de stad als in het hotel zichtbaar zijn.

 
Bekijk alle stedentrips Marrakech (17)