Stedentrip Istanbul

Voor 17 februari boeken = NIET aanbetalen!
Stedentrip Istanbul
 
4 dagen nu vanaf 210,-
  • De hartelijkheid van de Turken
  • Stad met twee gezichten
  • Oosterse sprookjesachtige sfeer
  • De geuren en kleuren op straat
  • 300 dagen zon per jaar
Bekijk alle stedentrips Istanbul (36)

Istanbul is een smeltkroes van geuren en kleuren en heeft een schatkamer aan cultuur met moskeeën, kerken, musea, paleizen en bijzondere gebouwen. De Bosporus verdeelt de stad in het Europees en het Aziatisch deel met elk een geheel eigen identiteit en sfeer. In de wijk Beyoğlu in het Europese deel zijn de moderne cafés en hippe clubs. En in het oude deel staan de bekende bezienswaardigheden als het Topkapi-paleis, de Blauwe Moskee, Aya Sophia en de oude stadsmuren. Istanbul is een stad met twee gezichten.. maar twee karakteristieke koppen. Een stedentrip naar Istanbul zult u niet snel vergeten.

 

Tips in Istanbul

  • Laat jezelf schrobben in een hamam. Neem je eigen slippers mee, want de houten slippers daar zijn oncomfortabel.
  • Het is 'not done' om in het openbaar je neus te snuiten.
  • Let op dat een taxichauffeur de meter aanzet. Als hij een prijs wil afspreken, neem dan een andere taxi.
  • Op zondag gaan Turken buitenshuis ontbijten en brunchen. Dat is een oude traditie in Istanbul.
  • Het oeroude metrolijntje Tünel rijdt tussen de wijken Karaköy en Beyoğlu over een afstand van 573 meter.

Istanbul… net anders

U voelt meteen de oosterse en sprookjesachtige sfeer. U ziet het chaotische verkeer. U ruikt de kruiden en specerijen. Istanbul is net even anders dan andere steden en kent veel leuke gebruiken en gewoonten. Theezakjes vinden ze bijvoorbeeld een barbaarse westerse afwijking. Thee wordt hier van losse theebladeren gemaakt en is sterk en bitter. Daarom doen Turken er zo veel suiker in. Turken zijn enorme handelaren. Vergeet in de Grote Bazaar niet af te dingen en ga uit van ongeveer 60 procent van de oorspronkelijke prijs. Dat zaken hier soms een beetje anders gaan, maakt Istanbul leuk en spannend.

Moskee bezoeken

Zeer de moeite waard. Istanbul heeft er meer dan 3000 en u kunt ze bijna allemaal bezoeken. Laat u verbazen door de Aya Sophia, de Blauwe Moskee of juist een kleine moskee in de wijk Kadikoy of Pendik. Een moskee is geen toeristische trekpleister maar een gebedshuis waar vijf keer per dag wordt gebeden. Houd daar een beetje rekening mee. Stoor nooit biddende moslims en loop niet voor ze langs. Fotograferen mag bijna altijd, maar overdrijf het niet. En natuurlijk doet u uw schoenen uit. Dat is een teken van respect en van reinheid.

Goedkope stedentrip Istanbul

Een stedentrip naar Istanbul is relatief goedkoop. Een weekendje weg naar Istanbul met 3 nachten in een middenklasse hotel inclusief vlucht kost ongeveer 200 euro per persoon. Daarbij ligt het prijspeil in Istanbul ook een stuk lager. Een Turkse lunch met simit (ringvormig broodje met geroosterde sesamzaad), allerlei beleg en een kopje thee kost meestal 5 Lira (2,5 euro).

Hotels in Istanbul

Bij Arke vindt u hotels in vele soorten en maten van 2 tot 5 sterren. De meeste liggen in de wijk Sultanahmet op loopafstand van de bekende bezienswaardigheden. Houd Arke.nl goed in de gaten. We hebben regelmatig voordelige Last Minutes en andere scherp geprijsde aanbiedingen voor een stedentrip naar Istanbul inclusief vlucht. U vliegt vanaf Amsterdam in circa 3 uur naar Istanbul.

 

 
Bekijk alle stedentrips Istanbul (36)