Vakantie Bodensee

Voor 16 maart boeken = NIET aanbetalen!

Een oase van rust in het zuiden van Duitsland: de Bodensee. Het grootste meer van Duitsland wordt omringd door Duitsland, Zwitserland als Oostenrijk. Dat is nog eens een ander drielandenpunt. Tijdens uw vakantie in deze streek, wordt u omringd door prachtig natuurschoon en cultureel erfgoed. En voor de echte waterratten is dit gebied een waar paradijs door alle watersportmogelijkheden.

 

Onze leukste bestemmingen Toon alle bestemmingen
 

Er op uit!

De kofferbak is volgeladen en trots kijkt u naar uw auto, maar u vergeet bijna uw fietsen. Tijdens een vakantie naar de Bodensee mag voor de sportieveling een fietstocht langs het wijde meer niet ontbreken. In totaal is er een 250 kilometer lange fietsroute uitgestippeld, die u rondom het meer leidt. Onderweg komt u verschillende wijn- en boomgaarden tegen, pittoreske dorpen en steden en dat alles in een prachtige omgeving. U hoeft niet bang te zijn te verdwalen, want bewegwijzering is gewoon aanwezig. Gaat u er liever wandelend op uit, dan is de omgeving in de Bodensee daar ook zeker geschikt voor. Door het prachtige groen en de bergen lopen verschillende paden.

Het water op

Het water staat natuurlijk centraal aan de Bodensee en dat blijkt onder andere uit de ongeveer honderd zeilverenigingen die in dit gebied actief zijn. Ook roeien en duiken zijn populaire activiteiten in dit meer. Degene die wil scheuren op een jetski over de hoge golven, moet helaas toch een ander gebied uitkiezen. Als er veel wind staat, zijn die hoge golven er zeker, maar jetski’s zijn verboden om de unieke flora en fauna van dit gebied te beschermen. Niet getreurd, er zijn nog genoeg mogelijkheden om andere watersporten te beoefenen of gewoon om lekker te zwemmen en aansluitend te zonnebaden.

Een 'tropische' bestemming in Duitsland

In de buurt van de Bodensee is er genoeg ander vertier. Een heerlijke stad om rond te slenteren is Konstanz, één van de grootste steden in de regio. Vooral de Romaanse kathedraal St. Stefan is een blikvanger. Een andere grote stad is Friedrichshafen. U kunt over de promenade van park naar park lopen, omringd door de mooie bergen. Het wereldberoemde Zeppelin Museum bevindt zich ook in deze stad, waar u alles kunt leren over de geschiedenis van dit bijzondere voertuig.

U gelooft het misschien niet, maar ook in Duitsland kunt u palmbomen vinden, namelijk op het eiland Mainau. Dit eiland staat ook wel bekend als het bloemeneiland. En deze naam krijgt deze plek natuurlijk niet voor niets. Op het eiland zijn werkelijk prachtige kunstwerken te vinden, gemaakt van kleurrijke bloemen. Een ander eilandje wat door middel van bruggen verbonden is aan het vaste land, maar een totaal andere sfeer heeft, is Lindau. Dit is een typisch middeleeuws stadje, waar de barokke stijl en historische huizen overal te vinden zijn.

Relaxed overnachten

Het rustgevende natuurgebied aan de Bodensee is geschikt voor zowel jong als oud, voor vrienden, gezinnen of koppels. Voor families is een vakantiepark een goede mogelijkheid om uw dagen te slijten. U slaapt in ruime bungalows, zodat de kinderen hier lekker hun gang kunnen gaan. Slaapt u liever in een hotel, dan kan dat ook. Veel van onze hotels hebben ook wellness faciliteiten, zodat uw rustgevende vakantie compleet is.

 
Bekijk alle vakanties Bodensee (9)