Vakantie Brandenburg

U kent de naam Brandenburg misschien wel van de Branderburger Tor in Berlijn. Maar deze Duitse streek heeft zelf ook genoeg te bieden. Voel u de koning te rijk in de stad Potsdam met haar mooie paleis. Of beleef een stukje Finland in Duitsland in de natuur van Brandenburg. Boek een vakantie naar het Duitse Brandenburg en kijk wat deze streek u te bieden heeft.

Onze leukste bestemmingen
 

Potsierlijk Potsdam

Een groot contrast met de veelzijdige metropool Berlijn, is het oude Potsdam. Paleizen vindt u hier in overvloed. Zo is er het ‘Schloss Sanssouci’; een opvallende verschijning door zijn gele muren met groene koepels. Net zo opvallend is de omgeving waarin dit paleis ligt. Het park rondom het paleis lijkt wel langs een liniaal te zijn gelegd, zo perfect zijn de vormen. Hier vindt u onder andere de Franse ‘Lustgarten’ en de ‘Hollandse tuinen’. Zoek een mooi plekje op en geniet van dit rustige deel van de stad. Of voel u even helemaal thuis in de Nederlandse wijk, of ‘Holländisches Viertel’, ontworpen in de 18e eeuw door Jan Bouman voor de aanwezige Hollandse arbeiders. Typisch Nederlandse huisjes met geveltjes en rode bakstenen vormen hier het straatbeeld. De filmliefhebber kan een bezoek brengen aan het Filmmuseum. Hier krijgt u een kijkje in de keuken van de Duitse filmindustrie.

Het Duitse Finland

Een stukje Finland in Duitsland vindt u ook in Brandenburg. Dat komt door de verschillende meren die het gebied rijk is. Zo kanoet u tussen de bomen door in het Spreewald. Of spant u de zeilen en gaat u te water in de Scharmützelsee. Voor de fietsers zijn er verschillende fietsroutes aangelegd, waarbij u langs de mooiste plekjes fietst. De Tour Brandenburg is met circa 1.000 kilometer de langste fietsroute van Duitsland. Met deze tocht bent u wel even zoet. De Berliner Mauer Radweg leidt u langs, zoals de naam al zegt, de hoofdstad Berlijn. Sta even stil bij de restanten van de Berlijnse Muur en voel de historie van de Koude Oorlog die de stad lange tijd heeft getekend. Fanatiekelingen kunnen de internationale fietsroute Kopenhagen-Berlijn voor hun rekening nemen die naast Duitsland ook andere landen doorkruist.

Twee vliegen in één klap

Wilt u deze vakantie van twee walletjes eten en naast het mooie Potsdam ook Berlijn meepikken? Boek een vakantie naar de Duitse streek Brandenburg en stap op de fiets. Laat u in 8 dagen leiden langs de hoogtepunten van beide steden. Zo slaat u twee vliegen in één klap. Boek een vakantie naar Brandenburg en ontdek de schatten van deze streek.

 
Bekijk alle vakanties Brandenburg (1)