Vakantie Mecklenburg-Vorpommern

Een vakantie naar Mecklenburg-Vorpommern is misschien niet het eerste dat bij u opkomt. Wij brengen u graag op andere gedachten. De mondaine kustplaatsen aan de Oostzee en op de eilanden Usedom en Rügen sieren deze streek. Verken de mooie natuurgebieden, meren en kastelen te voet of op de fiets. En als u wat meer afstanden wilt afleggen, dan pakt u gewoon de auto waarmee u hier naartoe bent afgereisd.

Onze leukste bestemmingen Toon alle bestemmingen
 

Friedrich Franz I: bedankt!

Aan de Oostzeekust kunt u tijdens uw vakantie in Mecklenburg-Vorpommern uw ogen uitkijken. De badplaatsen langs de Oostzee ademen de sfeer van de dynamische ‘Belle Époque’ uit. Deze prachtige badplaatsen hebben we te danken aan groothertog Friedrich Franz I die al in 1793 de heilzame krachten van de Oostzee ontdekte. Met de aanleg van het eerste Duitse Zeebad is hier een cultuur van mondaine badplaatsen ontstaan. Tegenwoordig vindt u hier circa 30 zeebaden. Op het eiland Usedom vindt u de 'keizerlijke badplaatsen', waar de Duitse keizers graag een zeebad namen. In Ahlbeck, Bansin en Heringsdorf kunt u dobberen en uitrusten in de vele spa- en wellness faciliteiten. Op het eiland Rügen vindt u mooie badplaatsen, zoals het oude Putbus, maar ook meerdere natuurgebieden zoals Nationaal Park Jasmund, dat kenmerkt wordt door hoge krijtrotsen.

Het water op of de natuur en de stad in

Verspreid over de gehele deelstaat Mecklenburg-Vorpommern vindt u vele meren en kleine riviertjes, maar ook meerdere natuurparken. In Nationaal Park Müritz ligt het grootste meer van Duitsland, Müritz. Dit natuurgebied is een waar walhalla voor watersporters. U kunt hier kanoën, zeilen, of varen met een motorboot. Een ander bijzonder park is Nationaal Park Vorpommersche Boddenlandschaft. Dit is het grootste rustgebied voor kraanvogels van Centraal-Europa. Wie graag een stad wil bezoeken kan ook terecht in deze Duitse deelstaat. In de hoofdstad, Schwerin, vindt u het gelijknamige kasteel, dat ook wel het 'Neuschwanstein van het noorden' genoemd wordt. Vroeger resideerden de groothertogen van Mecklenburg-Schwerin hier. Tegenwoordig resideert hier de 'Landdag', het parlement van de deelstaat. Ook de havensteden Rostock en Wismar zijn leuk om te bezoeken. Zo kunt u in Wismar een biertje drinken op een terras op de Marktplatz, dat gesierd wordt door de 14e eeuwse gevel van de Alter Schwede, ook wel de Nikolaikirche genoemd. Bewonder met u gerstenat ter hand dit op een-na-hoogste kerkgebouw ter wereld.

Gaat u mee met Arke?

Wilt u de pracht van Mecklenburg-Vorpommern zelf ervaren? Boek dan bij Arke een vakantie op basis van uw eigen vervoer. U kunt zelf kiezen wat voor accommodatie u en uw reisgezelschap het meeste aanspreekt. Wat dacht u bijvoorbeeld van een luxe clubvakantie in een ROBINSON accommodatie in Göhren-Lebbin? Of is een vakantiepark in de groene omgeving van Drewitz direct aan een meer misschien wat voor u? U hoeft zich hier niet te vervelen. U kunt hier onder andere Yoga, Nordic Walking en vele andere outdoor activiteiten beoefenen. U vindt al onze accommodaties op Arke.nl.

 
Bekijk alle vakanties Mecklenburg-Vorpommern (4)