Vakantie Sharm el Sheikh

Sharm el Sheikh, een zonnige badplaats in het land van de Farao’s. Ontdek de verschillende wijken van deze stad met elk hun eigen charme. Shop in een van de vele winkeltjes waar u uit honderden godenbeelden, parfumflesjes en katoenen doeken kunt kiezen. Ontdek de kleurrijke onderwaterwereld van de Rode Zee en bestel ’s avonds een ‘mezze’ die u de verschillende smaken van de Egyptische keuken laat proeven.

Mijn ideale Vakantie is
All inclusive(24) Alleen nog maar genieten zonder bijkomende kosten.
 
5 sterren(17) Luxe en comfort voor een zorgeloze vakantie.
 
Direct aan het strand(17) Direct vanuit het hotel met je voeten in het zand.
 
Hotel(25) Slapen, eten en drinken. Alles onder één dak.
 
Familievakantie(22) Heerlijke ontspannen vakanties voor het hele gezin.
 
Duiken(12) Ontdek de wonderen van de onderwaterwereld op de mooiste plekken.
 
COUPLES
COUPLES(1) Prachtige hotels voor stellen, de ultieme vakantie samen.
 
SPLASHWORLD
SPLASHWORLD(1) Hotels met spectaculaire aquaparken inbegrepen.
 
MAGIC LIFE
MAGIC LIFE(1) Actieve clubvakanties waar spanning en ontspanning hand in hand gaan.
 
SENSATORI
SENSATORI(1) 5 sterren hotels ontworpen om alle zintuigen te prikkelen.
 
Toon meer soorten vakanties Toon minder soorten vakanties
Onze leukste bestemmingen Toon alle bestemmingen
 

Veelzijdig Sharm el Sheikh

De Egyptische badplaats Sharm el Sheikh is gelegen nabij de Sinaï woestijn aan de Rode Zee. De temperatuur is het gehele jaar door aangenaam en maakt een vakantie Sharm el Sheikh zowel een uitstekende bestemming voor winterzon of zomervakantie. Sharm el Sheikh is opgedeeld in verschillende gebieden. In de wijk Na’ama Bay vindt u een levendig centrum waar u goed kunt wandelen en winkelen en u ’s avonds terug kunt trekken in uw luxe resort. Iets zuidelijker ligt Hadaba waar u rond kunt slenteren in het oude centrum en de wijk Ras Um El Sid. Wilt u tot rust komen, bezoek dan Shark’s Bay in het noorden van de stad. Hier vindt u gezellige winkels, uitgebreide mogelijkheden om lekker te eten en natuurlijk kunt u hier prachtig snorkelen in de Rode Zee.

De Rode Zee: duikersparadijs

De Rode Zee staat bekend staat als een waar duikersparadijs, maar ook snorkelaars zijn hier meer dan welkom. Bij veel accommodaties kunt u direct de pier oplopen en het huisrif ontdekken, mits u geen rode vlag ziet. Een andere bezienswaardigheid is het nationaal park Ras Mohamed ten zuiden van Sharm el Sheikh. Als u een duikliefhebber bent, mag u dit park met zijn adembenemende onderwaterwereld niet missen. Het is namelijk een van de mooiste locaties ter wereld. Maar naast de bonte onderwaterwereld, is er in dit park ook veel op het land te bewonderen. Er leven hier vele diersoorten, waaronder reptielen, ooievaars en de aasgier.

Op bedevaart in het holst van de nacht

Op uw vakantie in Sharm el Sheikh zijn er verschillende excursies waar u aan deel kunt nemen. Beklim ’s nachts de Djebel Moesa in de Sinaï woestijn waar Mozes de 10 geboden van God zou hebben ontvangen. Na dit avontuur klautert u naar beneden en ligt het Sint-Catharinaklooster op u te wachten in de eerste zonnestralen van de dag. Dit klooster is een van de bekendste kloosters ter wereld en herbergt onder andere de brandende braambos waar God tegen Mozes sprak. Als u geen genoeg kunt krijgen van de kleuren en vormen van de Sinaï, kunt u deze nader verkennen per jeep of kameel. Maak een stop bij een bedoeïenen dorp en ontdek het dagelijkse leven van deze woestijnbewoners.

'Mezze': van alles en nog wat

Als u Egyptisch wilt eten, kunt u ervoor kiezen om eens ‘mezze’ te bestellen. Dit betekent ‘veel kleine hapjes’. U krijgt een buffet met zelf gekozen gerechtjes in kleine hoeveelheden, waardoor u verschillende hapjes kunt proeven die tekenend zijn voor de Egyptische keuken. Voor de visliefhebber is het een aanrader om eens vis te bestellen bereid naar recept van de Bedoeïenen. U eet dan ook in Bedoeïenenstijl: aan lange tafels en zittend op kussens op de grond. Een ‘shisha’ met geurig appeltabak maakt het plaatje compleet.

Vier wijken, vele mogelijkheden

Reis af naar het land van de Nijl, piramides en machtige goden en laat u onderdompelen in de Rode Zee of vervoeren door de Sinaï woestijn. Voor een vakantie in Sharm el Sheikh heeft Arke vele accommodaties in verschillende wijken. Overnacht bijvoorbeeld in een luxe 5 sterren hotel gelegen in Na’ama Bay met een eigen indrukwekkend huisrif. Of kies voor een 4 sterren hotel in Nabq Bay waar uw waterratten zich uitstekend kunnen vermaken in de zwembaden en glijbanen in het waterpark gelegen bij het hotel.  Terwijl zij zich vermaken kunt u heerlijk genieten van de Egyptische zon en een goed boek.

 
Bekijk alle vakanties Sharm el Sheikh (25)