Arke heet vanaf 1 oktober TUI. Meer weten?

Vakantie Bretagne

Nu tot 200,- p.p. Kassakorting

Bretagne is een streek met veel diversiteit. Roze granietkusten, natuurparken en zeldzame vogels maken de streek tot een walhalla voor natuurliefhebbers. De streek is bovendien geliefd vanwege haar historische steden, zoals Rennes. Voor een strandvakantie zijn badplaatsen, zoals Dinard en Quiberon een aanrader en watersporters kunnen terecht in Het Kanaal of de Golf van Biskaje. Keuze genoeg tijdens uw vakantie Bretagne.

Mijn ideale Vakantie is
Appartement(11) Slapen, koken en ontspannen alles binnen handbereik.
 
Hotel(3) Slapen, eten en drinken. Alles onder één dak.
 
Vakantiepark(6) Even ertussen uit. Voor alle leeftijden een ontspannen mini break.
 
Vakantiehuis(10) Ontspannen met de gemakken van thuis in een mooie omgeving.
 
Direct aan het strand(5) Direct vanuit het hotel met je voeten in het zand.
 
Onze leukste bestemmingen Toon alle bestemmingen
 

De rijke cultuur van Bretagne

Bretagne is een streek waar vele oude tradities nog steeds bestaan. Zo kunt u tijdens uw vakantie naar Bretagne de bezienswaardigheden in het Romeinse Rennes en de overblijfselen van de Keltische cultuur bewonderen. In Rennes kunt u bijvoorbeeld de prachtige vakwerkhuizen bewonderen. Bovendien vindt u hier een wetenschapsmuseum met een eigen planetarium en een Museum van de Schone Kunsten waar veel werken uit de Franse Revolutie te vinden zijn. Het hoogtepunt van de collectie is het beroemde Nouveau-né van Georges de la Tour.

Op zaterdagochtend kunt u terecht op Le Marché des Lices, een markt waar u streekproducten kunt proeven en oude ambachten kunt leren kennen. Terwijl u op een terrasje van de Bretonse specialiteit ‘kouign amanis’ (broodachtige boterkoek) geniet, hoort u de passerende bewoners de ouderwetse Bretonse taal met elkaar spreken. Meer cultuur treft u aan in Carnac waar meer dan 3000 menhirs, prehistorische monumenten, te zien zijn.

Sprookjesachtig Bretagne

Een magisch uitstapje tijdens uw vakantie in Bretagne is een bezoek aan het legendarische bos Brocéliande, gelegen tussen de heiden en meren. Volgens de legenden kreeg Koning Arthur hier het Excaliber zwaard van de Fee Vivian, de Vrouwe van het Meer, aangereikt. Ook Merlijn de Tovenaar en ridder Lancelot waren volgens de legendes bewoners van dit bos. U kunt hier een wandeling maken langs het Middeleeuwse kasteel van Comper, het graf van Merlijn en het meer genaamd Miroir des Fees, of ‘de spiegel van de feeën’.

Van roze kusten tot papegaaiduikers

Ook voor natuurliefhebbers is deze Franse streek een ideale bestemming. Doordat Bretagne grote hoogteverschillen kent, zult u tijdens uw vakantie in Bretagne een zeer divers landschap met afwisselende vegetatie zien. Bezoek bijvoorbeeld de romantische roze granietkust met zijn stenen vuurtoren en de hoge, puntige kaap Pointe du Raz die ver de zee uit steekt. Verder heeft Bretagne zeven grote natuurparken waar vele zeldzame vogels te vinden zijn zoals papegaaiduikers. Het grootste natuurlijke meer van Frankrijk ligt ook in Bretagne. Le Lac Grand Lieu herbergt drijvende eilanden met wilgen, rietvelden en bloemen zoals witte en gele lelies. Hier kunt u maar liefst 250 soorten vogels spotten.

Vakantie in vele soorten en maten

Ook voor een heerlijke strandvakantie kunt u terecht in Bretagne. Zo vindt u op het schiereiland Quiberon uitgestrekte zandstranden. U kunt hier onder andere (strand)zeilen, kajakken op zee en kitesurfen. Het schiereiland is bovendien een van de mooiste surfspots van de regio. Ook Saint-Malo is een mooie badplaats. Vanaf de stadsmuren heeft u een prachtig uitzicht op de baai van Saint-Malo met het fort van Vauban.

Zo divers als Bretagne is, zo uitgebreid is het assortiment van Arke aan accommodaties verspreid over deze Franse streek. Zo kunt u kiezen voor een statig hotel in Saint Malo op 50 meter van het strand. Hier gaan strand en cultuur hand in hand. Een andere optie is een camping in Carnac. De camping ligt dichtbij de beroemde menhir-velden, bekend uit de stripboeken over de avonturen van de Galliërs Asterix en Obelix. Het zwemparadijs maakt deze camping uitermate geschikt voor een familievakantie. U vindt ons actuele aanbod op Arke.nl.


 

 
Bekijk alle vakanties Bretagne (33)