Vakantie Bretagne

Bretagne is een streek met veel diversiteit. Roze granietkusten, natuurparken en zeldzame vogels maken de streek tot een walhalla voor natuurliefhebbers. De streek is bovendien geliefd vanwege haar historische steden, zoals Rennes. Watersporters kunnen terecht in Het Kanaal en de Golf van Biskaje. Voor een strandvakantie zijn badplaatsen, zoals Dinard en Quiberon een aanrader.

Mijn ideale Vakantie is
Appartement(8) Slapen, koken en ontspannen alles binnen handbereik.
 
Hotel(3) Slapen, eten en drinken. Alles onder één dak.
 
Vakantiepark(6) Even ertussen uit. Voor alle leeftijden een ontspannen mini break.
 
Vakantiehuis(16) Ontspannen met de gemakken van thuis in een mooie omgeving.
 
Direct aan het strand(5) Direct vanuit het hotel met je voeten in het zand.
 
Onze leukste bestemmingen
 

De rijke cultuur van Bretagne

Bretagne is een streek waar vele oude tradities nog steeds bestaan. Zo kunt u tijdens uw vakantie naar Bretagne de bezienswaardigheden in het Romeinse Rennes en de overblijfselen van de Keltische cultuur bewonderen. In Rennes kunt u bijvoorbeeld de prachtige vakwerkhuizen bewonderen. Bovendien vinddt u hier een wetenschapsmuseum met een eigen planetarium en een Museum van de Schone Kunsten waar veel werken uit de Franse Revolutie te vinden zijn. Het hoogtepunt van de collectie het beroemde Nouveau-né van Georges de la Tour. Op zaterdagochten kunt u terecht op Le Marché des Lices, een markt waar u streekproducten en oude ambachten kunt leren kennen.Terwijl u op een terrasje van de Bretonse specialiteit ‘kouign amanis’ (broodachtige boterkoek) geniet, hoort u de passerende bewoners de ouderwetse Bretonse taal met elkaar spreken. Meer cultuur treft u in Carnac, waar meer dan 3000 menhirs, prehistorische monumenten, te zien zijn.

Sprookjesachtig Bretagne

Een magisch uitstapje tijdens uw vakantie naar Bretagne is een bezoekje aan het legendarische bos Brocéliande, gelegen tussen de heiden en meren. Volgens de legenden kreeg Koning Arthur hier het Excaliberzwaard van de Fee Vivian, de Vrouwe van het Meer. Ook Merlijn de Tovenaar en ridder Lancelot waren volgens de legendes bewoners van dit bos. U kunt hier een wandeling maken langs het Middeleeuwse kasteel van Comper, het graf van Merlijn en het meer genaamd Miroir des Fees, de spiegel van de feeën. Een wandeling door een schitterend natuurgebied waarbij u meer te weten kunt komen over de legendes van deze sprookjesachtige plaats.

Van roze kusten tot papegaaiduikers

Ook voor natuurliefhebbers is Bretagne een streek naar uw hart. Doordat Bretagne grote hoogteverschillen kent, zult u tijdens uw vakantie in Bretagne een zeer divers landschap met afwisselende vegetatie zien. Voorbeelden zijn de romantische roze granietkust met zijn stenen vuurtoren en de hoge, puntige kaap Pointe du Raz die ver de zee in steekt. Verder heeft Bretagne zeven grote natuurparken, waar vele zeldzame vogels, zoals papegaaiduikers, te vinden zijn. Lac Grand Lieu is het grootste natuurlijke meer van Frankrijk en herbergt drijvende eilanden met wilgen, rietvelden en vele van witte en gele lelies. Hier kunt u maar liefst 250 soorten vogels tegenkomen.

Vakantie in vele soorten en maten

Ook voor een heerlijke strandvakantie kunt u terecht in Bretagne. Zo vindt u op het schiereiland Quiberon uitgestrekte zandstranden. U kunt hier onder andere zeilen, strandzeilen, kajakken op zee en kitesurfen. Het schiereiland is bovendien een van de mooiste surfspots van de regio. Ook Saint-Malo is een prachtige badplaats. Vanaf de stadsmuren heeft u een prachtig uitzicht op de baai van Saint-Malo met het fort van Vauban. Bij Arke kunt u voor allerlei soorten vakanties in Bretagne terecht. U kunt bij ons kiezen voor verschillende accommodaties die verspreid liggen over Bretagne. Zo kunt u kiezen voor een statig hotel in Saint Malo op 50 meter van het strand. Hier gaan strand en cultuur hand in hand. Een andere optie is een camping in Carnac. De camping ligt dichtbij de beroemde menhir-velden, bekend uit de strips van Asterix en Obelix. Het zwemparadijs maakt deze camping uitermate geschikt voor een familievakantie. U vindt al onze mogelijkheden op Arke.nl.


 

 
Bekijk alle vakanties Bretagne (37)