Laat u ontvangen door de vriendelijke armen van Ganesha op Bali en dompel u onder in de Oosterse cultuur en de felblauwe Bali Zee. De hindoeïstische goden kleuren het hele eiland met indrukwekkende tempels zoals Pura Ulun Danu Bratan. Maar ook artistieke dorpen als Ubud dragen hier aan bij. Geniet van een harmonieuze sfeer tijdens uw vakantie op Bali, een van de schitterende eilanden van Indonesië.

Mijn ideale Vakantie is
All inclusive(2) Alleen nog maar genieten zonder bijkomende kosten.
 
5 sterren(5) Luxe en comfort voor een zorgeloze vakantie.
 
Direct aan het strand(15) Direct vanuit het hotel met je voeten in het zand.
 
Hotel(32) Slapen, eten en drinken. Alles onder één dak.
 
Familievakantie(2) Heerlijke ontspannen vakanties voor het hele gezin.
 
Rondreizen(3) Beleef in één vakantie de schoonheid en cultuur.
 
Onze leukste bestemmingen Toon alle bestemmingen
 

Betoverend Bali 

Tijdens uw vakantie op Bali komt u in een prachtige mix van uitersten terecht. Zo heeft dit Indonesische eiland twee actieve vulkanen en dichte oerwouden. Maar u vindt hier ook bergen en zowel hagelwitte als donkere stranden met palmbomen. Het zal u duizelen bij het zien van alle prachtige kleuren die de natuur van Bali voortbrengt. De Balinezen weten hun eiland zelf ook veel kleur te geven. Dit is bijvoorbeeld te zien tijdens de vele hindoeïstische ceremonies. Gouden beelden, kleurige gewaden en vrouwen met schalen fruit op het hoofd, alles straalt op Bali. Dit eiland behorend bij Indonesië kent jaarlijks veel plechtigheden en ceremonies. De kans dat u er een meemaakt tijdens uw vakantie op Bali is erg groot.

Het land van de tempels

De architectuur van de vele tempels op Bali geven het eiland ook kleur. De kans dat u een tempel tegenkomt is erg groot, want Bali heeft er heel veel. Een bekende bezienswaardigheid is de tempel in het Bratanmeer, een eerbetoon aan Dewi Danu, de godin van het meer. De tempel Pura Ulun Danu Bratan is vooral bekend vanwege zijn ligging. Deze tempel is namelijk gebouwd op een eilandje middenin het Bratanmeer en wordt omringd door groene heuvels. Een plaatje voor op een ansichtkaart. Er vinden op Bali jaarlijks veel ceremonies plaats in de verschillende tempels waarbij er offeranden worden geschonken. Wanneer u een ceremonie bijwoont tijdens uw vakantie Bali, zult u versteld staan van de toewijding van de Hindoes.

Balinese cultuur en bevolking

Muziek en dans zijn voor de Balinezen erg belangrijk en maken een groot deel uit van het dagelijks leven. Beeldende kunst vindt u in schilderijen, houtsnijwerk en sculpturen. Deze kunstzinnigheid is onder andere terug te vinden in de tempels en in de straten van Bali. In het kunstenaarsdorp Ubud is dit het beste te merken. In de straten vindt u kunst, religie en gezelligheid. Als u echt van het Balinese leven wilt proeven, is een maaltijd bij een van de vele ‘warungs’ een aanrader. Bij deze eetstalletjes zijn traditionele Balinese gerechten te koop. Neem bijvoorbeeld een portie ‘Soto Ayam’, pittige gele kippensoep met rijst die door de Balinezen de gehele dag wordt gegeten.

In actie komen of lekker luieren?

Arke biedt voor vele vakantiegangers een geschikte vakantie op Bali. Wie voor zijn rust op vakantie naar Bali gaat, kan heerlijk vertoeven op de stranden in de badplaatsen Sanur en Benoa in Zuid-Bali. Geniet van het uitzicht op de blauwe Bali Zee terwijl u een ‘Bintang’ biertje nuttigt. Bali is echter ook een paradijs voor surfers dankzij de flinke golven aan de zuidkust. De avontuurlijke vakantieganger kan tijdens zijn strandvakantie kiezen uit vele interessante excursies. Ontdek de groene rijstvelden in het oosten, spannende vulkanen in het noordoosten of ga exotische vogels spotten in Taman Burung in het zuiden. Bali is niet een heel groot eiland waardoor u gemakkelijk vanaf de kust het binnenland bereikt. Zelf het binnenland ontdekken is een bijzondere ervaring met een eigen auto die u gemakkelijk ter plaatste kunt huren. Gaat u liever voor een georganiseerde rondreis? Ook dat kan! U vindt alle mogelijkheden op Arke.nl.

 
Bekijk alle vakanties Bali (36)