Arke heet vanaf 1 oktober TUI. Meer weten?

Vakantie Waddeneilanden

Nu tot 200,- p.p. Kassakorting
Vakantie Waddeneilanden
 
8 dagen
nu vanaf
91,-
  • Land van tulpen en molens
Bekijk alle vakanties Waddeneilanden (6)

Breng dit jaar uw vakantie op de Waddeneilanden door en geniet van een vakantie dicht bij huis. Maak een mooie fietstocht door de duinen of race in rengalop over het strand. Ontdek bezienswaardigheden zoals oude korenmolens, vuurtorens en commandeurswoningen. Van Texel tot Terschelling, de Nederlandse eilanden in de Noordzee hebben stuk voor stuk hun eigen ‘must sees’. Ontdek ze allemaal tijdens het wadlopen.

Mijn ideale Vakantie is
Vakantiepark(3) Even ertussen uit. Voor alle leeftijden een ontspannen mini break.
 
Vakantiehuis(2) Ontspannen met de gemakken van thuis in een mooie omgeving.
 
Onze leukste bestemmingen Toon alle bestemmingen
 

Actief op Texel

Wat gaat u doen op Texel? Een lastige keuze tijdens uw vakantie Waddeneilanden, want op dit eilandje kunt u van alles ondernemen. Wandelen, golfen, parachutespringen of heerlijk fietsen? In de natuurgebieden van De Slufter en de Eierlandse Duinen valt heel wat moois te ontdekken!

Ook het Maritiem- en Juttersmuseum in Oudeschild is zeker een bezoek waard. Het museum zelf is een opvallende moderne verschijning tussen de oude visser huisjes. Binnen vindt u talloze voorwerpen die met de zee te maken hebben. Uw kinderen kunnen deze met al hun zintuigen ontdekken tijdens een Museumtocht.

Bent u meer geïnteresseerd in de onderwaterwereld en natuur van Texel? Dan is Ecomare een waar paradijs voor u. Ontdek hier het Werelderfgoed van de Waddenzee, de Noordzee en Texel zelf. 

Veelzijdig Vlieland

Vier uw vakantie op Vlieland en proef de sfeer van dit autovrije eiland. Of u nu gaat voor een relax of actieve vakantie, op Vlieland zal elk soort bezoeker een fijne tijd beleven. Het eiland heeft veel mooie zandstranden en duinen. En in de maand september vindt hier het muziekfestival ‘Into the Great Wide Open’ plaats waar ook beeldende kunst, film en natuur aan bod komen.

Een van de bezienswaardigheden van Vlieland, de vuurtoren, heeft niet altijd op het eiland dienst gedaan. Eerder stond de toren namelijk in IJmuiden. De vuurtoren zelf is 18 meter hoog, maar omdat hij op de 36 meter hoge Vuurboetsduin staat steekt hij ver boven de zeespiegel uit. Als u een druilerig dagje tussendoor goed wilt vullen, kunt u naar het Museum Tromp's Huys afreizen. Hier vindt u talloze schilderijen, tekeningen, etsen en prenten die u een inzicht geven in het maritieme verleden van Vlieland. U staat overigens dan ook in het oudste pand van Vlieland. Ooit werd dit huis bewoond door de vervaardiger van deze objecten: Betzy Akersloot-Berg.

Festival eiland Terschelling

Gezellige plaatsen, cultuur en mooie natuur, dát is Terschelling. Op het eiland wordt jaarlijks het Oerol Festival gehouden. Tijdens dit bruisende, culturele evenement, dat 10 dagen duurt, kunt u genieten van veel muziek en theateroptredens, beeldende kunst en dans.

Terschelling leent zich ook voor een actieve vakantie op de Waddeneilanden. Zo kunt u op het strand ‘blokarten’ of ‘coast raften’. Heeft u een lange wandeling of fietstocht door het mooie landschap achter de rug? In West-Terschelling vindt u verreweg de meeste cafés, bars en restaurants, waar u even lekker kunt bijkomen. Het is ook een strategische plaats, want u kunt hier met de veerpont naar het vasteland varen.

Wilt u iets grappigs doen en de ‘Nederlander’ uithangen? Dan kunt u in Oosterend aan ‘Boerenklompgolf’ doen. U speelt dan op een weiland in plaats van een vlakke ‘green’, soms zelfs tussen het vee. Uw golfclub is omgeruild voor een klompclub en u slaat een ‘melkemmer in one’ die als ‘holes’ dienen in het golfparcours.

Ameland brengt u tot rust

Ameland is zeer geschikt voor rustzoekers, natuurliefhebbers, wandelaars en fietsers. Het landschap is afwisselend met bossen, duinen, wadden, stranden, kwelders en polders. Aan deze kenmerken ontleent het eiland de naam ‘Waddendiamant’.

En in Hollum vinden cultuurlefhebbers mooie bezienswaardigheden waaronder de monumentale commandeurswoningen en de rood-witte vuurtoren van Ameland. Tevens vindt u hier ook de 19e eeuwse Korenmolen ‘De Verwachting’. En in het gezellige dorpje Nes, de vroegere hoofdstad van Ameland, vindt u gezellige terrasjes waar u even neer kunt strijken tijdens uw vakantie Waddeneilanden.

Pittoresk Schiermonnikoog

Schiermonnikoog is ondanks de rust en kleinschaligheid een bruisend eiland. Dat betekent dat er voor actievelingen genoeg te beleven valt. Verwen uw zintuigen met de zuivere zeelucht tijdens het vliegeren, een fietstocht door de duinen of een duik in de Noordzee. Als u een ervaren ruiter bent, kunt u ook prachtige bos- en strandritten maken tijdens uw vakantie Waddeneilanden.

Weet u nog dat u als kind een schelpenverzameling mee naar huis nam na een dagje strand? Op Schiermonnikoog zijn ze dit nog altijd niet verleerd. U vindt hier namelijk het Schelpenmuseum Paal 14 gewijd aan de huisjes van weekdieren en andere bijzondere strandvondsten.

Bent u geïnteresseerd in de Eerste en Tweede Wereldoorlog? Op dit Waddeneiland vindt u een begraafplaats als geen ander. Het Oorlogs- en Drenkelingenkerkhof Vredenhof is namelijk gewijd aan de drenkelingen en oorlogsslachtoffers uit deze oorlogen. Een unieke bezienswaardigheid waar er geen onderscheid wordt gemaakt tussen Duitsers of Geallieerden.

Met Arke naar de Waddeneilanden

Heeft u zin in een actieve strandvakantie dicht bij huis? Boek dan een vakantie naar de Waddeneilanden. Verblijf bijvoorbeeld met uw gezin in een vakantiepark in de Koog op Texel. Ontdek het eiland via een van de fiets- of wandelpaden of waai uit op het strand. U kunt in deze gezellige badplaats ook een middagje shoppen of op een terras in de zon neerstrijken. Liever een ander eiland? Kies dan bijvoorbeeld voor een mooi appartement op Terschelling of een luxe hotel aan het strand op het autovrije Vlieland. U vindt alle mogelijkheden op Arke.nl.

 
Bekijk alle vakanties Waddeneilanden (6)