Arke heet vanaf 1 oktober TUI. Meer weten?

Vakantie Senegal

Voordelig op vakantie!
Vakantie Senegal
 
9 dagen
nu vanaf
599,-
  • Vliegen met Arkefly
  • Schitterende rondreizen Gambia & Senegal
  • Mooie All Inclusive resorts
  • Ontdek Senegal tijdens een groepsrondreis
  • Zonzeker en tropische temperaturen
Bekijk alle vakanties Senegal (10)

In Senegal, aan de westkust van Afrika, voelt u zich meer dan welkom. Het land wordt namelijk ook wel het 'Land van de teranga' oftewel de gastvrijheid genoemd. Niet alleen de locals heten u welkom. Zo kunt u tijdens een boottocht op de Gambia rivier de vele nijlpaarden 'begroeten'. Of kom tot rust aan de Le Petit Côte, de Rivièra van Senegal. Geniet van uw vakantie Senegal en laat u omarmen door dit kleurrijke land.  

Onze leukste bestemmingen Toon alle bestemmingen
 
Mijn ideale Vakantie is
All inclusive(5) Alleen nog maar genieten zonder bijkomende kosten.
 
Direct aan het strand(7) Direct vanuit het hotel met je voeten in het zand.
 
Hotel(8) Slapen, eten en drinken. Alles onder één dak.
 

De jungle roept

Een van de dingen die u in Senegal haast niet kunt missen, is de prachtige flora en fauna die u hier tegenkomt. Een boottocht op de Gambia rivier neemt u mee door de afwisselende natuur. U vaart langs rijstvelden, maar u brengt ook een bezoek aan de jungle. Met een beetje geluk ziet u tijdens de boottocht krokodillen, chimpansees, bavianen en nijlpaarden.

De onvervalste natuurliefhebber kan bovendien een bezoek brengen aan een van de nationale parken van het land. In het zuidoosten ligt het Niokolo-Koba National Park. Hier laten onder andere 1500 verschillende plantensoorten, 70 soorten zoogdieren en ongeveer 300 vogelsoorten u laten zien hoe mooi de Senegalese natuur is. Het Djoudj Nationaal Park, dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat, is bekend om de miljoenen trekvogels die hier jaarlijks overwinteren nadat ze de Sahara zijn overgestoken.

Koloniaal verleden

Een belangrijke episode in de geschiedenis van Senegal is de koloniale periode. Vanuit de hoofdstad Dakar kunt u naar Île de Gorée. Via dit slaveneiland werden slaven naar Amerika gevoerd. Tegenwoordig is dit gehele eiland een monument geworden tegen de slavenhandel. Maar in Dakar kunt u nog veel meer bezichtigen. Er zijn musea te vinden en op de markten ervaart u de typisch Afrikaanse sferen van het land. Wilt u eens de lokale cultuur ervaren? Een bezoek aan kustdorpen rond Saly-Portugal brengen u in contact met het dagelijkse leven van de Senegalezen.

Genieten aan de Atlantische Oceaan

Als u de cultuur, de keuken en de natuur van Senegal hebt leren kennen, valt er ook genoeg te ontspannen in Senegal. De kusten langs de Atlantische Oceaan zijn daarvoor de ideale uitvalsbasis. U kunt bijvoorbeeld terecht in de badplaats Saly aan de zogenaamde Le Petit Côte, de Rivièra van Senegal. U kunt hier genieten van de uitgestrekte goudgele zandstranden. En hoe kan dat nu beter vanaf een strandstoel onder een rieten parasol tussen de wapperende palmbomen?

Op naar de rieten parasols

Ziet u een zonvakantie met rieten parasols wel zitten? Of kunt u niet wachten om de indrukwekkende natuur van Senegal te ontdekken? Dan zit u goed bij Arke.
Wij bieden u veel verschillende accommodaties, waardoor u geheel naar eigen wens op vakantie kunt gaan.

Zonaanbidders kunnen kiezen voor een strandvakantie en daarbij bijvoorbeeld overnachten in een hotel aan de witte stranden van Sormone. Dit hotel beschikt onder ander over een zwembad en twee restaurants.
Ook kunt u voor een strandvakantie terecht in een luxe resort met uitgebreide spa aan een fijn zandstrand in Saly. De luxe kamers in Afrikaanse stijl zijn ook perfect voor een romantische honeymoon.

Wilt u liever meer zien van dit indrukwekkende land? Dan kunt u ook kiezen voor verschillende inspirerende rondreizen door Senegal om dit land in vogelvlucht te bewonderen. U vindt alle mogelijkheden op Arke.nl.

 
Bekijk alle vakanties Senegal (10)