Vakantie Senegal

Vakantie Senegal
 
  • Prachtige floa en fauna
  • Uitgestrekte goudgele zandstranden
Bekijk alle vakanties Senegal (8)

In Senegal, aan de Westkust van Afrika, voelt u zich meer dan welkom. Het land wordt namelijk ook wel het land van de teranga, de gastvrijheid, genoemd. Niet alleen de mensen heten u welkom. Zo kunt u tijdens een boottocht op de Gambia rivier nijlpaarden spotten. Geniet van uw vakantie Senegal en laat u omarmen door dit kleurrijke land of kom tot rust op de heerlijke zandstranden aan de oceaan.

Onze leukste bestemmingen Toon alle bestemmingen
 
Mijn ideale Vakantie is
All inclusive(5) Alleen nog maar genieten zonder bijkomende kosten.
 
Direct aan het strand(7) Direct vanuit het hotel met je voeten in het zand.
 
Hotel(8) Slapen, eten en drinken. Alles onder één dak.
 

De jungle roept

Een van de dingen die u in Senegal haast niet kunt missen, is de prachtige flora en fauna die u hier tegenkomt. Een boottocht op de Gambia rivier neemt u mee door de afwisselende natuur. U vaart langs rijstvelden, maar u brengt ook een bezoek aan de jungle. Met een beetje geluk ziet u tijdens de boottocht krokodillen, chimpansees, bavianen en nijlpaarden. De onvervalste natuurliefhebber kan bovendien een bezoek brengen aan een van de nationale parken van het land. In het zuidoosten ligt het Niokolo-Koba National Park. Hier laten onder andere 1500 verschillende plantensoorten, 70 soorten zoogdieren en ongeveer 300 vogelsoorten u laten zien hoe mooi de Senegalese natuur is. Het Djoudj Nationaal Park, dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat, is bekend om de miljoenen trekvogels die hier jaarlijks overwinteren nadat ze de Sahara zijn overgestoken.

Koloniaal verleden

Een belangrijke episode in de geschiedenis van Senegal is de koloniale periode. Vanuit de hoofdstad Dakar kunt u na Île de Gorée. Via dit slavenhuis werden slaven naar Amerika gevoerd. Tegenwoordig is dit gehele eiland een monument geworden tegen de slavenhandel. Maar in Dakar kunt u nog veel meer bezichtigen. Er zijn musea te vinden en op de markten ervaart u de typisch Afrikaanse sferen van het land. Wilt u eens de lokale cultuur ervaren? Een bezoek aan kustdorpen rond Saly-Portugal brengen u in contact met het dagelijkse leven van de Senegalezen.

Eten met handen en voeten

De lokale keuken van Senegal heeft als hoofdbestanddeel granen. Rijst en pepers worden vaak aan deze granen toegevoegd evenals vlees- en vissoorten. Een eetgewoonte van de Senegalese bevolking is dat zij met de handen eten en voor het eten plaatsnemen op een matje. De schoenen gaan dan wel uit. Een unieke ervaring om eens mee te maken tijdens uw vakantie Senegal.

Genieten van de Atlantische Oceaan

Als u de cultuur, de keuken en de natuur van Senegal hebt leren kennen, valt er ook genoeg te ontspannen in Senegal.  De kusten langs de Atlantische Oceaan zijn daarvoor de ideale uitvalsbasis. U kunt bijvoorbeeld terecht in de badplaats Saly aan de zogenaamde Le Petit Côte, de Rivièra van Senegal. U kunt hier genieten van de uitgestrekte goudgele zandstranden.  En hoe kan dat nu beter vanaf een strandstoel onder een rietenparasol tussen de wapperende palmbomen?

Op naar de rieten parasols

Ziet u een zonvakantie met rieten parasols wel zitten? Of kunt u niet wachten om de indrukwekkende natuur van Senegal te ontdekken? Dan zit u goed bij Arke. Wij bieden u veel verschillende accommodaties, waardoor u geheel naar eigen wens op vakantie kunt gaan. Zonaanbidders kunnen kiezen voor een strandvakantie en daarbij bijvoorbeeld overnachten in een 2 sterren hotel aan de witte stranden van Sormone. Dit hotel beschikt onder ander over een zwembad en twee restaurants. Ook kunt u voor een strandvakantie terecht in een luxe resort met uitgebreide spa aan een fijn zandstrand in Saly. De luxe kamers in Afrikaanse stijl zijn ook perfect voor een honeymoon. Wilt u liever meer zien van dit indrukwekkende land? Dan kunt u ook kiezen voor verschillende rondreizen door Senegal om dit land in vogelvlucht te bewonderen. U vindt alle mogelijkheden op Arke.nl.

 
Bekijk alle vakanties Senegal (8)