Wintersport Finland

Wintersport Finland
 
  • 3 uur vliegen naar Kittilä
  • Het witte winterse landschap van Lapland
  • De Finse sauna
  • Dik pak sneeuw van november tot mei
  • Het Noorderlicht

Helaas, momenteel zijn er geen reizen beschikbaar naar Finland.

Wat dacht u van een langlauftocht door een magisch wit landschap en het enige wat u af en toe tegenkomt is een slee met husky’s of een rendier? En na een heerlijke dag in de ongerepte natuur is het tijd voor een bekende Finse traditie: de sauna. Vervolgens kruipt u met elkaar bij een knapperig haardvuur in een  berghut onder het genot van een klein glaasje Finse Koskenkorva vodka. Het is misschien een andere wintersport dan u kent, maar Finland is verrassend en zeer rustgevend.

Koud en sneeuwzeker

Wintersport in Finland is echt bijzonder. Anders kunnen we het niet noemen. Het landschap, de mensen, de sfeer en het decor zijn speciaal en dat vergeet u niet snel. Het kan hier ver onder nul zijn. De kou voelt echter anders aan dan in Nederland of Oostenrijk. Finland heeft een landklimaat, waardoor de lucht droger is en de kou veel minder onaangenaam aanvoelt. In de skigebieden Rovaniemi en Levi, Ylläs ligt van november tot mei een dik pak sneeuw. Dus u kunt nu in alle rust uw sneeuwzekere wintersport in Lapland boeken.

Indrukwekkende huskytochten

Met een huskytocht maakt u op een actieve manier kennis met de indrukwekkende natuur van Lapland. In alle rust en stilte, behalve het blaffen van de husky’s en de aansporingen van de musher achter op de slee, trekt het schitterende winterse landschap aan u voorbij. Mooier kan eigenlijk niet. Het Noorderlicht is een absoluut een fenomeen. U ziet het als een lichte gloed, bewegende bogen of stralenbundels. Soms als een gordijn van licht en heel soms is het een vlammend patroon. Dat moet u toch een keer gezien hebben? IJsvissen? Heeft u dát wel eens gedaan? Ook de kinderen vermaken zich hier uitstekend. De Kerstman is in Lapland geboren.

ArkeFly rechtstreeks naar Finland

Vanaf Schiphol vliegt u in een kleine 3 uur naar Kittilä in het hart van Lapland. Van daaruit is het nog 35 kilometer naar Ylläs en 15 kilometer naar Levi. Vliegtickets naar Finland van ArkeFly zijn zeer voordelig.