Om u zo goed mogelijk te helpen maakt Arke.nl gebruik van cookies

Rondreis Griekenland

Rondreis Griekenland

Een rondreis Griekenland boeken? Griekenland is een heerlijke bestemming voor zon en strand, maar ook het culturele erfgoed en natuurschoon zijn een vakantie waard. En hoe kunt u die natuur- en cultuurschatten beter combineren dan tijdens een rondreis! Kies voor het labyrint aan verrassingen op Kreta of maak een individuele autorondreis langs de hoogtepunten van eeuwenoud Griekenland op het vasteland. Van sprookjesachtige bergvalleien tot een onvoorstelbare rijkdom aan bezienswaardigheden, boek snel een van onze rondreizen Griekenland!

Algemene informatie over Griekenland

Hoge bergen, diepe dalen, sprookjesachtige bergvalleien, meren, inhammen, uitstekende rotspartijen en de vele eilanden zorgen voor een voortdurende verandering van het landschap in Griekenland. De bergen van Griekenland lopen evenwijdig aan de, al net zo mooie kustlijn. Vanaf hun toppen is de zee altijd zichtbaar. Vlakten en berghellingen worden overdekt door een rijke variatie aan planten, en ook de boomgaarden vol olijfbomen en wijnstokken dragen bij aan het sfeervolle landschap. De vaak woest ogende natuur staat in opvallend contrast met het open en gastvrije karakter van de bevolking. Daarnaast heeft het land een onvoorstelbare rijkdom aan bezienswaardigheden, waarvan de meeste eenvoudig bereikbaar zijn. De zon schijnt er in het hoogseizoen praktisch altijd, en nergens is de lucht zo wolkenloos en helderblauw. Het is dan ook niet voor niets dat vele vakantiegangers jaarlijks het prachtige Griekenland uitkiezen als vakantiebestemming!

Lees meer informatie over Griekenland

Geografie van Griekenland

Ligging

Het Griekse vasteland beslaat het meest zuidelijke deel van de Balkan. Het grenst in het noorden aan Albanië, Macedonië, Bulgarije en Turkije. In het zuiden, oosten en westen is het omgeven door de Middellandse Zee. Griekenland bestaat geografisch gezien uit drie delen: het vaste land, de Peleponnesos en de tientallen grotere en kleinere eilanden. Ten westen van het vasteland liggen de Egeïsche Eilanden, de Cycladen en de Dodekanesos. Ten noordoosten van Attika (Athene) liggen de Sporaden. Het meest zuidelijke en grootste eiland van Griekenland is Kreta.

Hoofdstad van Griekenland is Athene.

Griekenland ligt in Zuid-Europa, bestaande uit het zuidelijkste deel van het Balkanschiereiland en een groot aantal eilanden. Deze eilanden vormen samen ongeveer twintig procent van het landoppervlak.

Geografie

De buurlanden van Griekenland zijn Bulgarije, Albanië, Macedonië en Turkije.

Griekenland heeft een totale oppervlakte van: 131957 km²
Landoppervlakte: 130800 km²
Wateroppervlakte: 1400 km²
Aantal km kust: 4000

Hoogste punt: 2917 Meter
Hoogste punt: Olympus
Laagste punt: 0 Meter
Laagste punt: Middellandse Zee

Rondreis Griekenland: waar mythes tot leven komen

Een rondreis Griekenland brengt u niet alleen langs historische highlights en natuurpareltjes, u kunt tegelijkertijd genieten van een heerlijk klimaat. Denk bijvoorbeeld aan een reis langs de verschillende Cycladen eilanden, waarbij u onder andere de mooie stranden van Mykonos, de indrukwekkende natuur van Anti-Paros en de typisch stenen bouwstijl van Naxos kunt bewonderen. Ook de moeite waard is een individuele autorondreis over het vasteland, waarbij u Athene, Olympia en Delphi aandoet. Of kies voor het schiereiland Peloponnesos, waar op bijna elke straathoek een mythologisch verhaal wordt opgeroepen.

Rondreis Griekenland: prikkel uw zintuigen op Kreta

Het grootste en meest zuidelijk gelegen Griekse eiland is Kreta. Naast levendige badplaatsen en ruige kustlijnen heeft dit eiland ook een groot aantal archeologische trekpleisters en een rijke cultuur. Kreta staat garant voor een aantrekkelijke rondreis Griekenland, omdat dit labyrint van verrassingen uw zintuigen prikkelt. Het exotische palmenstrand van Vai, de geboortegrot van Zeus en de zeer geliefde badplaats Rethymnon, allen dragen ze bij aan een heerlijke vakantie vol nieuwe indrukken. Bezoek vanuit Rethymnon zeker de indrukwekkende Samariakloof, het langste ravijn van Europa.

Rondreis Griekenland: highlights en vrijheid

Tijdens rondreizen door Griekenland weet u zeker dat u geen hoogtepunten hoeft te missen. De individuele reizen leiden u langs de mooiste highlights, terwijl u toch de vrijheid heeft om hiervan af te wijken. Zo bepaalt u zelf of u die ene bijzondere bezienswaardigheid zult gaan bezichtigen of dat u toch liever een middagje op het strand ligt. Twijfel niet te lang, maar laat u verleiden door de schoonheden van de Griekse eilanden of het vasteland tijdens een rondreis Griekenland van Arke!

Terug naar boven
3 van 12 resultaten rondreis naar Griekenland Toon alle resultaten in Griekenland
3 van 12 resultaten rondreis naar Griekenland Toon alle resultaten in Griekenland