Om u zo goed mogelijk te helpen maakt Arke.nl gebruik van cookies

Rondreis Macedonië

Rondreizen door Macedonië is dé manier om deze bestemming te ontdekken. U kunt rondreizen in een groep of individueel. Als u individueel wilt rondreizen, kunt u er voor kiezen om een auto te huren en zelf op pad te gaan. U kunt dan gaan en staan waar u maar wilt. Of misschien maakt u liever een rondreis door Macedonië met een privéchauffeur. U wordt dan comfortabel rondgereden en kunt volop genieten van de omgeving. Na uw rondreis kunt u kiezen voor een verlenging van uw vakantie met een verblijf aan het strand om weer even helemaal op te laden.

Algemene informatie over Macedonië

Macedonië barst van de cultuurhistorische bezienswaardigheden, maar heeft ook schitterende meren, grootse bossen en indrukwekkende bergen. De gastvrijheid is onbeschrijfelijk en het prijsniveau aantrekkelijk. Dit alles maakt Macedonië tot een aangename vakantiebestemming. Voor avontuurlijke reizigers bieden we volop rondreizen, bijzondere accommodaties in het binnenland en vele excursies in en rondom de UNESCO stad Ohrid. Zon- en strandliefhebbers zullen genieten van de rustige stranden rondom het Meer van Ohrid.

Geografie van Macedonië

Ligging

Het landschap van Macedonië is overwegend bergachtig. Het grootste deel van het land bestaat uit een plateau met een hoogte tussen de zeshonderd en negenhonderd meter. De Varda, de langste rivier van Macedonië, stroomt dwars door de hoofdstad van Skopje en mondt uit in de Golf van Thessaloniki. In Macedonië liggen tientallen meren. De bekendste zijn de meren van Ohrid, Prespa en Dojran. Macedonië bevindt zich in een gebied waar zeer regelmatig aardbevingen voorkomen. De oorzaak is het feit dat in deze regio drie tektonische platen samenkomen.

Hoofdstad van Macedonië is Skopje.

Macedonië grenst aan Albanië in het westen, aan Kosovo en Servië in het noorden, aan Bulgarije in het oosten en aan Griekenland in het zuiden. De hoofdstad is Skopje. Het landschap van Macedonië is overwegend bergachtig. Het grootste deel van het land bestaat uit een plateau met een hoogte tussen de 600 en 900 meter. De Varda, de langste rivier van Macedonië, stroomt dwars door de hoofdstad van Skopje en mondt uit in de Golf van Thessaloniki. In Macedonië liggen tientallen meren. De bekendste zijn de meren van Ohrid, Prespa en Dojran. De belangrijkste toeristische bestemming is het meer van Ohrid.

Geografie

Macedonië grenst aan Albanië in het westen, aan Kosovo en Servië in het noorden, aan Bulgarije in het oosten en aan Griekenland in het zuiden.

Macedonië heeft een totale oppervlakte van: 25710 km²

Video's Macedonië Bekijk de video van deze bestemming. Bekijk de video
3 van 5 resultaten rondreis naar Macedonië Toon alle resultaten in Macedonië
15-daagse rondreis Ontdek de Balkan
 • 22 GEGARANDEERD VERTREK
 • Groepsrondreis
 • Engelstalige reisleider
 • Afsluitingsdiner
 • Traditioneel Albanees diner
 • Incl.5-daagse strandverlenging
22 mei 2015 Vertrek Amsterdam Aankomst Ohrid 15 dagen - Logies ontbijt Meer info & prijzen
Bewaar deze vakantie
8-daagse rondreis Bijzonder Macedonië
 • Individuele rondreis
 • Huurauto inclusief
 • Ontdek het authentieke oosten
 • Overnacht op een wijnboerderij
 • Verblijf in de bergen
 • Bezoek cultureel Ohrid
11 mei 2015 Vertrek Amsterdam Aankomst Ohrid 8 dagen - Logies ontbijt Meer info & prijzen
Bewaar deze vakantie
3 van 5 resultaten rondreis naar Macedonië Toon alle resultaten in Macedonië