Om u zo goed mogelijk te helpen maakt Arke.nl gebruik van cookies

Stedentrip Toronto

Stedentrip Toronto: het New York van Canada

Een stedentrip Toronto boeken? Toronto staat garant voor een veelzijdige citytrip vol gezelligheid, mooie bouwwerken en excursiemogelijkheden. Deze grootste stad van Canada wordt ook wel het Canadese New York genoemd en dat is niet voor niets. Bewonder het uitzicht vanaf de 553 meter hoge CN Tower, maak een boottocht naar Toronto Islands en geniet van een combinatie van stadsleven en natuur. Toronto wordt door de hoge welvaart, relatief lage misdaadcijfers en milieuvriendelijkheid gezien als een van de meest leefbare steden ter wereld. Gun uzelf een vakantie Toronto!

Algemene informatie over Toronto

Toronto is de hoofdstad van Ontario en de grootste stad van Canada, met highlights als de CN Tower, het indrukwekkende Rogers Center stadion, Chinatown, het Ontario Science Center en enkele fantastische winkelcentra. Toronto wordt ook wel het Canadese New York genoemd.

Lees meer informatie over Toronto

Vakantie Toronto: veelzijdige citytrip

Tijdens een vakantie Toronto hoeft u zich niet te vervelen. Maak tussen het shoppen en door de stad struinen door bijvoorbeeld een boottocht naar de grootste stedelijke autovrije gemeenschap in Noord-Amerika, de Toronto Islands. Deze mooie tocht brengt u langs de verschillende eilanden die in Lake Ontario liggen. Ook de moeite waard is de botanische tuin Allan Gardens, een meer dan 100 jaar oude tuin die u zowel zelfstandig als onder leiding van een gids kunt bezoeken. Allan Gardens bestaat uit vijf 'greenhouses' waar u een grote hoeveelheid tropische planten van over de hele wereld kunt bewonderen.

Stedentrip Toronto: Canadian National Tower

Een letterlijk hoogtepunt tijdens een stedentrip Toronto is de Canadian National Tower. Totdat in september 2007 de titel naar de Burj Khalifa in Dubai ging, was deze 553 meter hoge CN Tower het hoogste vrijstaande bouwwerk ter wereld. Vanuit de toren heeft u een schitterend uitzicht over Toronto, maar echt ultiem is het uitkijkplatform dat breder is dan de rest van de CN Tower. Door de glazen vloer die de laagste verdieping van deze uitbouw heeft, ervaart u pas echt hoe hoog u zich boven de grond bevindt. U kunt er bovendien voor kiezen om onder het genot van een hapje of een drankje in een café of restaurant rustig van het uitzicht te genieten.

Vakantie Toronto: smeltkroes aan culturen

Dat Toronto een aantrekkelijke en leefbare stad is, blijkt wel uit de grote hoeveelheid migranten die zich hier in de loop der tijd hebben gevestigd. De smeltkroes aan culturele achtergronden maakt de naam Toronto, wat 'ontmoetingsplaats' betekent, dan ook erg toepasselijk. Behalve de levendigheid van Toronto is de stad bovendien een prima uitvalsbasis voor excursies naar andere delen van Canada. Verken bijvoorbeeld op een toendrabuggy het landschap tijdens een 'polar bear'-expeditie of ga duiken tussen de walvissen. Boek een stedentrip Toronto!

Het weer in Toronto Het weer voor
zondag 21 september 21 °C Bekijk het weeroverzicht
Terug naar boven
3 van 16 resultaten stedentrip naar Toronto Toon alle resultaten in Toronto
3 van 16 resultaten stedentrip naar Toronto Toon alle resultaten in Toronto