Om u zo goed mogelijk te helpen maakt Arke.nl gebruik van cookies

Stedentrip Rome

Rome met Arke
 • Voordelig hotel én vlucht samen boeken
 • Keuze in luchtvaartmaatschappijen
 • Vertrek vanaf Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Brussel of Düsseldorf
 • Transfer luchthaven – hotel mogelijk
 • Excursies van tevoren boeken
 • Reviews van eerdere gasten
197 ,-per persoon Bekijk stedentrips Rome

Citytrip Rome

‘Ik kwam, ik zag, ik overwon. ’ Meer dan 2000 jaar oud, maar de beroemde uitspraak van Julius Caesar is nog altijd springlevend als het om een stedentrip Rome gaat. Er is zoveel te doen in de Italiaanse hoofdstad. Kiest u voor het Rome van de keizers, de pausen of de meesters van de Renaissance? Of gaat u voor la dolce vita en flaneert u met een ijsje rond de Spaanse Trappen?

Bekijk stedentrips Rome
Hotels & Last minutes Rome
Tips in Rome
 • Porta Portese is de gezelligste vlooienmarkt van Rome en is iedere zondag van
  5.00 uur tot 12.00 uur in de wijk Trastevere.
 • Rome bestaat uit zeven heuvelen en Quirinale is er één van. Dit is zonder meer één van de mooiste plekken in Rome waar u kunt genieten van de zonsondergang.
 • Even een rustmoment nodig? Maak dan een stop in Villa Borghese waar u kunt fietsen, relaxen, varen en picknicken.
 • Il Gelato di San Crispino (Via della Panetteria 42) maakt volgens velen het beste ijs ter wereld. Met name bijzonder door aparte ijssmaken als whisky en wijn.
Romeinse nachten Rome

Onze hotels in Rome zijn centraal gelegen, vaak met een dakterras met mooie uitzichten over de Romeinse daken. Ideaal voor een Last Minute. Een stedentrip naar Rome kan inclusief vlucht geboekt worden. Bij Arke regelt u eenvoudig een transfer van de luchthaven naar het hotel. Houd Arke.nl goed in de gaten, want er zijn zeer regelmatig voordelige aanbiedingen naar Rome. Ook om alleen hotelkamers te boeken.

La dolce vita La Dolce Vita

Rome smaakt altijd naar meer. De leukste wijk om de Romeinse sfeer te proeven is Trastevere. De kronkelige straatjes en gezellige pleintjes lijken zo uit die ene pasta-reclamespot te komen. Compleet met wapperende schone was en trattoria’s met houten tafels is dit de tip van locals voor een weekendje Rome.

Bezienswaardigheden op de fiets Het Vaticaan

Rome is niet in één dag gebouwd. Dus als uw voeten protesteren tegen al dat geslenter, is het een goed idee om de fiets te pakken. Tijdens een tour met een Nederlandse gids fietst u in drie uur door het historische centrum van Rome langs vele bezienswaardigheden zoals Circus Maximus, het Tibereiland, de wijk Trastevere, Campo di Fiori, Piazza Navona en het Pantheon.

Goedkoop Rome Pizza

Piazza Navona is het bekendste plein van Rome. Op een zomerse avond de sfeer proeven hoeft niet duur te zijn. Bestel een tartufo-ijsje bij de gelateria om de hoek of gewoon een pizza, strijk neer op een terras bij de fraaie fonteinen en kijk uw ogen uit. Uw stedentrip in Rome is compleet wanneer u hier uw portret laat tekenen.

Bekijk stedentrips Rome
Top 5 excursies met Arke

U kunt bij ons van tevoren al excursies boeken. Dat bespaart veel tijd en gedoe in Rome. Tijdens het boeken van uw stedentrip vinkt u één of meerdere excursies aan en u ontvangt de vouchers simpelweg bij uw reisbescheiden.

Wandeling Vaticaan & St Pieter

Een must voor iedere Romebezoeker; met een Nederlandssprekende gids maakt u een wandeling (ca. 3 uur) door Vaticaanstad. De gids leidt u door de Vaticaanse Musea naar de Sixtijnse kapel met de adembenemende fresco’s van Michelangelo. Daarna volgt nog een bezoek aan de indrukwekkende St. Pietersbasiliek.

Verberg Wandeling Vaticaan & St Pieter

Colosseum & Forum Romanum

Tijdens deze wandeling bezoekt u het indrukwekkende Colosseum en de ruïnes van het Forum Romanum. Bezienswaardigheden die een absolute must zijn voor wie de keizerlijke stad wil bezoeken. Geniet van een prachtig zicht op de Capitool- en Palatijnheuvel. De Nederlandssprekende gids die al jarenlang in Rome woont, vertelt u allerlei leuke en interessante achtergrondinformatie.

Verberg Colosseum & Forum Romanum

Hop-On Hop-Off bus

De meest ideale manier om Rome goed te leren kennen. De bussen rijden volgens een vaste route langs alle belangrijke bezienswaardigheden. U kunt bij elke trekpleister uitstappen, even blijven en weer op een volgende bus stappen. U krijgt uitleg via de koptelefoon in het Nederlands. De Hop-On Hop-Off bus brengt u onder meer langs het Colosseum, Circus Maximus, Piazza Navona en Vaticaanstad. Een ticket is 24 of 48 uur geldig.

Verberg Hop-On Hop-Off bus

Rome per fiets

Ontdek historisch Rome op de fiets! Tijdens deze tour fietst u in 3 uur door het historische centrum langs vele bezienswaardigheden zoals Circus Maximus, het Tibereiland, de wijk Trastevere, Campo di Fiori, Piazza Navona en het Pantheon. Dit alles onder begeleiding van een ervaren Nederlandse gids. Dé perfecte combinatie van fietsen en cultuur!

Verberg Rome per fiets

Transfer per shuttlebus

Niet echt een excursie, echter wel een extra waarvan veel klanten gebruik maken. Wanneer u van gemak houdt, kunt u alvast de transfer vastleggen tussen luchthaven en uw hotel. Bij aankomst wordt u opgewacht en per shuttlebus naar uw hotel gebracht. Voor een perfecte start van uw bezoek aan Rome.

Verberg Transfer per shuttlebus

Daarom Rome
 • Openluchtmuseum op circa 2,5 uur vliegen
 • Citytrip met lekker weer
 • Veel bezienswaardigheden op loopafstand van elkaar
 • Bouwwerken van de Romeinse keizers
 • Pauselijke pracht en praal in Vaticaanstad
 • Ontvlucht de drukte in stadspark Villa Borghese
 • Heerlijk eten op sfeervolle pleinen
 • Flaneren met een ijsje bij de Piazza Navona