Om u zo goed mogelijk te helpen maakt Arke.nl gebruik van cookies

Stedentrip Istanbul

Met Arke naar Istanbul
 • Hotel én vlucht samen boeken is voordelig
 • Keuze in luchtvaartmaatschappijen
 • Vertrek vanaf Amsterdam, Rotterdam of Eindhoven
 • Naar Atatürk Airport of Sabiha Gökcen Airport
 • Transfer luchthaven-hotel mogelijk
 • Excursies van tevoren boeken
194 ,-per persoon Bekijk stedentrips Istanbul

Stedentrip Istanbul

Stad met twee gezichten

Istanbul is een smeltkroes van geuren en kleuren en heeft een schatkamer aan cultuur met moskeeën, kerken, musea, paleizen en bijzondere gebouwen. De Bosporus verdeelt de stad in het Europees en het Aziatisch deel met elk een geheel eigen identiteit en sfeer. In de wijk Beyoğlu in het Europese deel zijn de moderne cafés en hippe clubs. En in het oude deel staan de bekende bezienswaardigheden als het Topkapi-paleis, de Blauwe Moskee, Aya Sophia en de oude stadsmuren. Istanbul is een stad met twee gezichten.. maar twee karakteristieke koppen. Een stedentrip naar Istanbul zult u niet snel vergeten.

Bekijk stedentrips Istanbul
Hotels & Last minutes Istanbul
Tips in Istanbul
 • Laat jezelf schrobben in een hamam. Neem je eigen slippers mee, want de houten slippers daar zijn oncomfortabel.
 • Het is not done om in het openbaar je neus te snuiten.
 • Let op dat een taxichauffeur de meter aanzet. Als hij een prijs wil afspreken, neem dan een andere taxi.
 • Op zondag gaan Turken buitenshuis ontbijten en brunchen. Dat is een oude traditie in Istanbul.
 • Het oeroude metrolijntje Tünel rijdt tussen de wijken Karaköy en Beyoğlu over een afstand van 573 meter.
Istanbul… net anders Kleurrijk

U voelt meteen de oosterse en sprookjesachtige sfeer. U ziet het chaotische verkeer. U ruikt de kruiden en specerijen. Istanbul is net even anders dan andere steden en kent veel leuke gebruiken en gewoonten. Theezakjes vinden ze bijvoorbeeld een barbaarse westerse afwijking. Thee wordt hier van losse theebladeren gemaakt en is sterk en bitter. Daarom doen Turken er zo veel suiker in. Turken zijn enorme handelaren. Vergeet in de bazaar niet af te dingen en ga uit van ongeveer 60 procent van de oorspronkelijke prijs. Dat zaken hier soms een beetje anders gaan, maakt Istanbul leuk en spannend.

Moskee bezoeken Moskee

Zeer de moeite waard. Istanbul heeft er meer dan 3000 en u kunt ze bijna allemaal bezoeken. Laat u verbazen door de Aya Sophia, de Blauwe Moskee of juist een kleine moskee in de wijk Kadikoy of Pendik. Een moskee is geen toeristische trekpleister maar een gebedshuis waar vijf keer per dag wordt gebeden. Houd daar een beetje rekening mee. Stoor nooit biddende moslims en loop niet voor ze langs. Fotograferen mag bijna altijd, maar overdrijf het niet. En natuurlijk doet u uw schoenen uit. Dat is een teken van respect en van reinheid.

Goedkope stedentrip Istanbul Turkse thee

Een stedentrip naar Istanbul is relatief goedkoop. Een weekendje weg naar Istanbul met 3 nachten in een middenklasse hotel inclusief vlucht kost ongeveer 200 euro per persoon. Daarbij ligt het prijspeil in Istanbul ook een stuk lager. Een Turkse lunch met simit (ringvormig broodje met geroosterde sesamzaad), allerlei beleg en een kopje thee kost meestal 5 Lira (2,5 euro).

Hotels in Istanbul Hotels in Istanbul

Bij Arke vindt u hotels in vele soorten en maten van 2 tot 5 sterren. De meeste liggen in de wijk Sultanahmet op loopafstand van de bekende bezienswaardigheden. Houd Arke.nl goed in de gaten. We hebben regelmatig voordelige Last Minutes en andere scherp geprijsde aanbiedingen voor een stedentrip naar Istanbul inclusief vlucht. U vliegt vanaf Amsterdam in circa 3 uur naar Istanbul.

Bekijk stedentrips Istanbul
Top 5 excursies met Arke

U kunt bij ons van tevoren al excursies boeken. Dat bespaart u veel tijd en gedoe in Istanbul. Tijdens het boeken van uw stedentrip vinkt u één of meerdere excursies aan. U ontvangt de vouchers bij uw reisbescheiden per post.

Excursie Compleet Istanbul

Istanbul heeft veel gezichten. Tijdens deze excursie krijgt u een compleet beeld van de stad. U proeft de sfeer op de oude stadsmuren van Constantinople, maakt een boottocht over de Bosporus en bezoekt het Dolmabahçe Paleis. Aan het eind van de dag kijkt u op de Camlica Hill met een voldaan gevoel uit over Azië.

Verberg Excursie Compleet Istanbul

Excursie boottocht Bosporus

Dit is een leuke excursie van een halve dag. U begint op de Egyptische Kruidenbazaar waar het ruikt naar saffraan, kaneel, vanille of andere kruiden en specerijen. Deze is echter op zondag gesloten dus dan bezoekt u eerst de stadsmuren van Constantinople. Daarna stapt u op een boot vanaf waar u het Europese en Aziatische deel vanaf de Bosporus ziet.

Verberg Excursie boottocht Bosporus

Excursie Istanbul by Night

In een wervelende show vol traditie en entertainment onder het genot van Turkse gerechten, lokale drankjes, folklore en swingende buikdanseressen beleeft u de verhalen van Duizend-en-een-nacht van heel dichtbij. De show is inclusief een 4-gangen diner en een halve fles wijn, twee bier of twee frisdrankjes.

Verberg Excursie Istanbul by Night

Fietstocht door Istanbul

Ook in Istanbul maakt u op vertrouwde Hollandse wijze kennis met alle bijzondere monumenten van de stad. U fiets door het Gülhane park en stopt onder meer bij het Topkapi-paleis, Aya Sophia, de Blauwe Moskee en de traditionele vismarkt. De fietstocht is onder leiding van een Nederlandse gids en duurt ongeveer 3 uur.

Verberg Fietstocht door Istanbul

Wandel door het hart van Istanbul

Met een Nederlandse gids maakt u een wandeling van ongeveer drie uur over het Sultanahmet plein. U neemt onder andere een kijkje in de Blauwe Moskee, wandelt door een straatje met nog originele Ottomaanse huizen en bezoekt de tuinen van het Topkapi-paleis.

Verberg Wandel door het hart van Istanbul

Daarom Istanbul
 • Een van de meest trendy steden ter wereld
 • Stad op twee continenten
 • Kosmopolitisch, mystiek en sprookjesachtig
 • Kleurrijke en geurige bazaars
 • Relatief laag prijspeil
 • Turkse keuken behoort tot de beste ter wereld
 • De waterpijp in de theehuizen
 • Het Turkse badhuis
 • Bruisend en hip uitgaansleven in Beyoğlu