Om u zo goed mogelijk te helpen maakt Arke.nl gebruik van cookies

Vakantie Costa Rica

Vakantie Costa Rica: heerlijke, goedkope strandvakanties

Op zoek naar een vakantie Costa Rica? Laat u overweldigen door de prachtige natuur die dit land te bieden heeft. Niet alleen de stranden zijn indrukwekkend, ook de jungle, het regenwoud en de ruim 70 dode, slapende en nog werkende vulkanen zullen u versteld doen staan. Boek vandaag nog een stijlvol hotel in bijvoorbeeld San José of ga voor één van de rondreizen die Arke u biedt, zodat u tijdens uw vakantie Costa Rica niets van dit prachtige land hoeft te missen!

Algemene informatie over Costa Rica

Que costa tan rica oftewel wat een rijke kust! En deze prachtige bestemming doet zijn naam eer aan. Al in 1502 was Christopher Columbus geïmponeerd door de spectaculaire natuur in Costa Rica. En nog altijd is die natuur dè attractie van dit relatief onbekende land in Centraal-Amerika. Ongeveer een kwart van het land is tot beschermd gebied verklaard. De 'rijke kust' is een waar paradijs voor liefhebbers van flora en fauna, ruige vulkanen, jungle, prachtige baaien, mooie stranden en tropisch regenwoud. De vele diersoorten, waaronder apen, papegaaien en luiaarden genieten hier van een prachtig bestaan. Imposante, vulkanische bergketens delen Costa Rica in tweeën. Ook het strand, aan de Atlantische- of aan de Stille Oceaan is nooit ver weg. Geen wonder dat de 'ticos' trots zijn op hun land. San José is centraal uitgangspunt voor tochten naar de nationale parken, waarbij men het landschap voortdurend ziet veranderen. Op de 'Playas' is het heerlijk ontspannen na een ontdekkingstocht door het groene Costa Rica. In tropisch Costa Rica vindt men het allemaal: natuur, zon, zee, strand en natuurlijk Latin spirit!

Lees meer informatie over Costa Rica

Geografie van Costa Rica

Ligging

Costa Rica vormt samen met zuiderbuur Panama het smalste stukje Midden Amerika, ingeklemd tussen de Stille Oceaan in het westen en de Caraïbische Zee in het oosten. Costa Rica is een vulkanisch bergland met een gevarieerde, subtropische vegetatie. De westkust bestaat uit een heuvellandschap met diepe zee-inhammen en langgerekte stranden. Het land kent aanzienlijke hoogteverschillen. Het deels bergachtige landschap wordt voor een groot deel bepaald door de drie vulkanische ketens die van noord naar zuid door het land lopen. Er zijn verschillende, nog actieve vulkanen.

Hoofdstad van Costa Rica is San José.

Costa Rica grenst in het noorden aan Nicaragua en in het oosten aan Panama en ligt tussen de Grote Oceaan en de Caribische Zee.

Geografie

Nicaragua en Panama zijn buurlanden van Costa Rica.

Costa Rica heeft een totale oppervlakte van: 51000 km²
Landoppervlakte: 50660 km²
Wateroppervlakte: 440 km²
Aantal km kust: 1290

Hoogste punt: 3810 Meter
Hoogste punt: Cerro Chirripo
Laagste punt: 0 Meter
Laagste punt: Pacific Ocean

Terug naar boven
Alle resultaten vakantie naar Costa Rica Toon alle resultaten in Costa Rica
  • VELE DATA GEGARANDEERD VERTREK
  • Nederlandstalige reisleiding
  • 3-daagse excursie Tortuguero
  • all inclusive catamaran
  • nevelwoud van Monteverde
  • actieve El Arenal vulkaan
14 januari 2015 Vertrek Amsterdam Aankomst San Jose (C Rica) 17 dagen - Logies ontbijt Meer info & prijzen
Bewaar deze vakantie
Alle resultaten vakantie naar Costa Rica Toon alle resultaten in Costa Rica