Om u zo goed mogelijk te helpen maakt Arke.nl gebruik van cookies

Vakantie Egypte

Vakantie Egypte: duiken en eeuwenoude piramides

Op vakantie naar Egypte? Met heerlijke badplaatsen aan de Rode Zee, zoals Marsa Alam, El Gouna en Dahab, en eeuwenoude historie bij plaatsen als Caïro en Luxor, kunt u uw vakantie Egypte zo veelzijdig maken als u zelf wilt. Dankzij de mooiste koraalriffen ter wereld is dit mysterieuze land ideaal voor een duikvakantie, terwijl de fascinerende piramides, tempels en koningsgraven voor iedere cultuurliefhebber een onvergetelijke vakantie betekenen. Vlieg naar het Nijldal of de Rode Zee en ontdek de schatten van Egypte!

Algemene informatie over Egypte

Nergens ter wereld vindt men zo'n groot aantal antieke monumenten als in Egypte. Het land is één van de oudste vakantieoorden ter wereld en wordt ook wel het land van de piramides genoemd. Als men het land bezoekt, zal men kennismaken met het heden en het eeuwenoude verleden. De oude geschiedenis van de farao's is in talrijke verschillende tempels terug te vinden, zoals in de piramides van Gizeh, in Luxor de Vallei der Koningen en de Karnak tempel. De stad Caïro, de vele tempels, piramides en graven zullen een onuitwisbare indruk bij u achterlaten. Maar Egypte is meer dan een reis door de geschiedenis van 's werelds meest tot de verbeelding sprekende oude imperium. Zo is de Rode Zee zeer geliefd vanwege de prachtige onderwaterwereld. Liefhebbers van diepzeeduiken zijn hier op de juiste plaats, want de koraalriffen van de Rode Zee zijn de mooiste van de hele wereld. Het landschap van Egypte is woestijnachtig met als bijzonderheid de Nijldelta die uitkomt in de Middellandse Zee. De Nijl vormt een zeer belangrijk onderdeel van het landschap van Egypte en wordt ook wel de levensader van Egypte genoemd.

Lees meer informatie over Egypte

Geografie van Egypte

Ligging

Egypte ligt in Noord-Afrika, aan de noordzijde grenst Egypte aan de Middellandse Zee. Landen die aan Egypte grenzen zijn de Gaza-strook, Israël, Libië en Soedan. Het landschap van Egypte is woestijnachtig met als bijzonderheid de Nijldelta die uitkomt in de Middellandse Zee. Grote delen van het land behoren tot de Sahara woestijn en zijn zeer dunbevolkt. In het westen liggen echter een aantal oases. Het grondoppervlak bedraagt ruim één miljoen vierkante kilometer. Egypte is bijna 25 keer zo groot als Nederland.

Hoofdstad van Egypte is Caïro.

Egypte ligt in Noord-Afrika met in het noorden de Middellandse Zee en in het oosten de Rode Zee.

Geografie

Egypte grenst in het noorden aan de Middellandse Zee en in het oosten aan Israël en de Rode Zee. Ten westen van Egypte ligt Libië en ten zuiden ligt Soedan.

Egypte heeft een totale oppervlakte van: 1001449 km²
Landoppervlakte: 995450 km²
Wateroppervlakte: 6000 km²
Aantal km kust: 2450

Hoogste punt: 2629 Meter
Hoogste punt: Mount Catherine
Laagste punt: 133 Meter
Laagste punt: Qattara Depression

Vakantie Caïro en de Piramide van Cheops

In geen enkel land ter wereld zijn zoveel eeuwenoude schatten te bewonderen als in Egypte. De Egyptische cultuur spreekt tot ieders verbeelding met haar indrukwekkende piramides, koningsgraven en tempels. Tijdens een vakantie in Caïro kunt u natuurlijk de rond 2690 jaar vóór Christus gebouwde Piramides van Gizeh niet overslaan. Deze drie piramides van Cheops, Chephren en Mycerinus werden in ruim twintig jaar gebouwd door honderdduizend arbeiders. Naast de piramides ziet u de beroemde sfinx, een liggende leeuw met het hoofd van een koning.

Vakantie Egypte: Luxor en de Vallei der Koningen

Reist u naar Luxor tijdens uw vakantie Egypte, dan is de Vallei der Koningen zeker een cultureel hoogtepunt. In deze vallei zijn kalkstenen tombes te bewonderen van de belangrijkste farao's van het Oude Egypte. Het graf van de beroemde farao Toetanchamon is nog goed bewaard gebleven. Ook het tempelcomplex van Karnak en de Tempel van Luxor met haar gigantische beelden zijn zeker de moeite waard.

Duiken Egypte: Marsa Alam, Dahab en Sharm el Sheikh

Duiken in de Rode Zee is een van de dingen die iedereen in zijn leven gedaan zou moeten hebben. De circa 500 jaar oude koraalriffen maken Egypte tot de mooiste duikplek ter wereld. Met meer dan 1000 verschillende soorten bewoners onderwater en bijna 800 kilometer aan prachtig koraalrif zult u zich tijdens een duikvakantie blijven verwonderen. Arke heeft accommodaties in verschillende badplaatsen aan de Rode Zee. Denk bijvoorbeeld aan hotels en appartementen in Marsa Alam, El Gouna, Dahab, Sharm el-Sheikh en Hurghada.

Zonvakantie aan de Rode Zee of het Nijldal

Wie toe is aan zon, is in Egypte aan het goede adres. Een strandvakantie of zonvakantie aan de Rode Zee of het Nijldal staat garant voor hoge temperaturen en weinig neerslag. Door het woestijnklimaat is het zelfs het aangenaamst om in de wintermaanden (november tot en met april) op vakantie te gaan, want in de zomermaanden mei tot en met oktober is het vaak erg heet.

Vakantie Egypte: all inclusive of goedkoop

Wilt u zich volledig in de watten laten leggen, dan is een all inclusive vakantie Egypte helemaal geen slecht idee. Door voor een all-in vakantie te kiezen, hoeft u zich niet druk te maken over boodschappen en koken, want u kunt gebruikmaken van de restaurants en buffetten van het hotel. U heeft bovendien vaak allerlei sportfaciliteiten tot uw beschikking, zoals fitness, (beach)volleybal, tennis en minigolf. Ook heerlijke wellness faciliteiten, zoals sauna's, schoonheidssalons en massages zijn geen uitzondering. Houdt u het liever low-budget, dan is ook een goedkope vakantie Egypte geen probleem. Met de scherpe prijzen en aanbiedingen van Arke kunt u het zo luxe of voordelig maken als u zelf wilt.

Terug naar boven
3 van 78 resultaten vakantie naar Egypte Toon alle resultaten in Egypte
277 Arke klanten beoordeelden deze accommodatie met een
8,9
 • Nu Kassakorting vertrek 1/11-31/03!
 • Alleen bij Arke
 • HOLLAND VAKANTIECLUB t/m 31/10/14
 • BARKIE KIDS CLUB 1/7-31/8
 • Culinaire topper
 • Ruim van opzet
04 december 2014 Vertrek Amsterdam Aankomst Hurghada 8 dagen - All Inclusive Meer info & prijzen
Bewaar deze vakantie
202 Arke klanten beoordeelden deze accommodatie met een
9,3
 • Nu Kassakorting vertrek 1/11-31/03!
 • Alleen bij Arke
 • Min. leeftijd 16 jaar
 • Luxe, authentieke kamers
 • Vele terugkerende gasten
 • Groene accommodatie
09 januari 2015 Vertrek Amsterdam Aankomst Marsa Alam 8 dagen - Halfpension Meer info & prijzen
Bewaar deze vakantie
3 van 78 resultaten vakantie naar Egypte Toon alle resultaten in Egypte