Om u zo goed mogelijk te helpen maakt Arke.nl gebruik van cookies

Vakantie Bretagne

Vier uw vakantie in Bretagne en proef de sfeer van deze heerlijke streek! Of u nu gaat voor een relax vakantie of voor een actieve vakantie, in Bretagne zult u zich tijdens uw vakantie uitstekend vermaken. Boek uw vakantie naar Bretagne bij Arke, dan weet u zeker dat u niet te veel betaalt!

Algemene informatie over Bretagne

Kenmerkend voor Bretagne zijn de omlijsting door een granieten kustlijn, met baaien en vele vissersplaatsjes, de warme Golfstroom die zorgt voor een verzachting van het klimaat en een weelderige kleurrijke plantengroei landinwaarts. Vergeet ook niet de overblijfselen van de Keltische cultuur: onder meer in Carnac zijn talrijke prehistorische monumenten te vinden en spreekt een klein deel van de bevolking nog Bretons. Plaatsen als Saint Malo, Rennes en Dinard geven de diversiteit van Bretagne aan.

Geografie van Bretagne

Bretagne is het meest westelijk gelegen gebied in Frankrijk. Ten oosten grenst het aan de Pays de la Loire. Ten noorden grenst het aan het Engelse Kanaal, ten oosten aan de Mèr d’Iroise en ten zuiden aan de Golf van Biskaje. Het gebied Bretagne wordt omringd door drie wateren, namelijk door de Golf van Biskaje, Mèr d’Iroise het Engelse Kanaal. Ten oosten van Bretagne ligt de Pays de la Loire. De hoofdstad van Bretagne is Rennes. De streek heeft een oppervlakte van ongeveer 27.000 km2.

3 van 28 resultaten vakantie naar Bretagne Toon alle resultaten in Bretagne
3 van 28 resultaten vakantie naar Bretagne Toon alle resultaten in Bretagne