Om u zo goed mogelijk te helpen maakt Arke.nl gebruik van cookies

Voor 16 maart boeken = NIET aanbetalen!

Vakantie Vendée

Algemene informatie over Vendée

Grenzend aan de Atlantische Oceaan is de Vendée een prima bestemming voor een heerlijke gezinsvakantie. De kilometerslange zandstranden nodigen uit tot sportieve activiteiten, van vliegeren tot surfen. Fijne bijkomstigheid is dat het, na de Franse Rivièra, de meeste zonuren van Frankrijk heeft. Iets verder in het groene binnenland zijn de moerassen van Poitou een bekend natuurverschijnsel. Culinair gezien heeft de streek bekendheid gekregen door onder andere de brioche Vendéenne, zoet brood.

Beziens- & wetenswaardigheden van Vendée

Bezienswaardigheden

Cathédrale St-Pierre en St-Paul, Chateau Ducs de Bretagne, Marais Poitevin, La Réserve Naturelle de Saint-Denis-du-Payré, Fort Boyard

Eten & drinken in Vendée

Algemeen

De Vendée beschikt over alle troeven om u gastronomisch te verwelkomen met verse en authentieke producten. De Préfou, een typisch traditioneel product van het zuiden van het departement, is een platgedrukt stuk brood dat in de oven is gebakken en daarna ingewreven met knoflook en boter. Het meest bekende streekproduct is de Mogette (witte bonen), die wordt opgediend in een braadpan met een plak ham uit de Vendée. De plaatselijke bakkers verkopen met trots hun Brioche Vendéenne: zoet en geurig, met een glaasje brandewijn of oranjebloesem.

Feesten & Evenementen in Vendée

Evenementen

, ,

Geografie van Vendée

De Vendée ligt in West-Frankrijk en grenst in het westen aan de Atlantische Oceaan. Ten noorden van het gebied ligt Bretagne, ten oosten Centraal Frankrijk. In het zuidoosten grenst de Vendée aan Poitou-Charentes.

Ligging

Het westen van de Vendée grenst aan de wateren van de Atlantische Oceaan. Het zuidoostelijke deel van de streek grenst aan Poitou-Charentes, het noordelijke deel aan Bretagne. Ten oosten van de Vendée ligt Centraal Frankrijk.

Geschiedenis & politiek van Vendée

Geschiedenis

De cultuur en de historie van de Vendée herinnert ons nog steeds aan de eeuwen waar voorspoed niet zo vanzelfsprekend was. De beroemde roman Quatre Vingt Treize van Victor Hugo speelt zich af in 1793 in de Vendée, alwaar de contrarevolutionaire krachten lang standhielden en uiteindelijk bloedig onderdrukt werden. De Vendée bewaart nog steeds veel herinneringen aan de bloedige burgeroorlog die de streek eind 18e eeuw verscheurde. De cultuur en historie van de Vendée is bewogen en rijk. Voorbeelden uit de Middeleeuwen, zoals de talloze kastelen, ruïnes en burchten zijn er voldoende. Overal om u heen maakt u kennis met het veel besproken verleden van de regio. Alle bouwwerken zijn getuigen van eeuwen die veel te vertellen hebben. Tijdens uw vakantie in de Vendée gaat u ze allemaal bezoeken. De restanten kunt u nog steeds overal bewonderen. In de Vendée ontkomt u nooit aan de overweldigende cultuur en historie.

Kinderen in Vendée

De zandstranden zijn zeer geschikt voor kinderen.

Natuur & klimaat van Vendée

Natuur

Uitgestrekte en vlakke stranden van fijn zand, zonnebloemvelden, bossen en natuur reservaten, dát is de Vendée. De stranden zijn de ideale speelplaats voor kinderen want hier ontbreekt een sterke zeestroming en loopt het strand geleidelijk af.

Klimaat

De Vendée kent een zeeklimaat, waardoor het gebied warme zomers en relatief zachte winters kent.

Stranden

In de Vendée vindt men voornamelijk zandstranden.

Praktische informatie over Vendée

Openbaar vervoer en transport

bus: Er rijden regelmatig bussen van en naar verschillende plaatsen in de Vendée.
trein: De trein is een uitstekend vervoermiddel als men langere afstanden wil afleggen. Er rijden treinen naar onder meer Nantes en La Roch-Sur-Yon.

Rondreizen & Excursies in Vendée

Excursies

Er zijn verschillende mooie kustplaatjes in de Vendée die een bezoekje meer dan waard zijn. Zo kan men bijvoorbeeld een tripje maken naar de kustplaats Les Sables d'Olonne, waar de strandganger zeker aan zijn trekken komt. Ook Nantes mag men absoluut niet overslaan als men naar de Vendée gaat. In deze stad is de bekende sciencefictionschrijver Jules Verne geboren. In het Musée Jules Verne kan men kennis opdoen over deze negentiende-eeuwse auteur.

Sport in Vendée

Watersporters kunnen hier hun hart ophalen. Men kan in de Vendée zeilen, duiken, surfen, kanoenen en kajakken.

Uitgaansleven in Vendée

Uitgaan kan in verschillende plaatsen. Het uitgaansleven van Nantes is bruisend te noemen. Hier vindt men verschillende cafés`s en clubs waar men lekker kan uitgaan.

Tips voor Vendée

Tip

Winkelen in Vendée

Voor uitgebreid winkelplezier kan men het beste terecht in La Roche-Sur-Yon, Les Sables d`Olonne en Nantes. Daar zijn zowel grote warenhuizen als kleine boetiekjes te vinden.

Terug naar boven

Foto's Vakantie Vendée

Foto 15 van 15
3 van 29 resultaten vakantie naar Vendée Toon alle resultaten in Vendée
9 Arke klanten beoordeelden deze accommodatie met een
8,7
 • Luxe genieten in
 • Je villa met privé-zwembad
 • Kinderen spelen in de speeltuin
 • Terwijl de ouders tennissen
 • Na een dagje strand
 • Heerlijk eten in de haven
579,- per app./bungalow
28 maart 2015 8 dagen - Logies Meer info & prijzen
Bewaar deze vakantie
4 Arke klanten beoordeelden deze accommodatie met een
8,1
 • Dit is een van de beste campings
 • In de regio Vendee
 • Met de auto ben je zo
 • Bij mooie zandstranden
 • Of maak een mooie wandeling
 • Langs het meer van Jaunay
308,- per app./bungalow
25 april 2015 8 dagen - Logies Meer info & prijzen
Bewaar deze vakantie
36 Arke klanten beoordeelden deze accommodatie met een
8,3
 • Voor natuurliefhebbers
 • Woning voor max. 10 pers.
 • Op ca. 700 m van het strand
 • Groene omgeving
 • Buitenzwembad met kinderbad
 • Fietsverhuur
654,- per app./bungalow
04 juli 2015 8 dagen - Logies Meer info & prijzen
Bewaar deze vakantie
3 van 29 resultaten vakantie naar Vendée Toon alle resultaten in Vendée