Om u zo goed mogelijk te helpen maakt Arke.nl gebruik van cookies

Vakantie Cycladen

Vier uw vakantie in Cycladen en proef de sfeer van deze heerlijke streek! Of u nu gaat voor een relax vakantie of voor een actieve vakantie, in Cycladen zult u zich tijdens uw vakantie uitstekend vermaken. Boek uw vakantie naar Cycladen bij Arke, dan weet u zeker dat u niet te veel betaalt!

Algemene informatie over Cycladen

Onder het gebied van de Cycladen vallen onder meer de eilanden Mykonos, Paros, Naxos en Santorini. Deze liggen als in een cirkel om het van oudsher heilige eiland Delos. Mykonos is zonder twijfel één van de bekendste en populairste eilanden van de groep. En niet voor niets! De kronkelige steegjes in Mykonos stad, het grote aantal kerkjes en de sfeervolle bars en restaurants maken van dit eiland een aantrekkelijk vakantieoord. Op het grootste eiland van de Cycladen, Naxos, kan men de Kastro aanschouwen. Dit hooggelegen kasteel is een overblijfsel van de tijd waarin Venetianen de macht over het gebied hadden. Men beweert dat Naxos gezegend is door de wijngod Dionysos. Hoe komt het anders dat het eiland zo vruchtbaar is? Nergens treft u mooier marmer dan in Paros. Al in de oudheid werd het Parische marmer gebruikt voor de bouw van onder meer de Akropolis in Athene. Op Paros bevindt zich volgens vele bezoekers tevens het mooiste plaatsje van de Cycladen: Naoussa.

Geografie van Cycladen

In het midden van de Egeïsche Zee liggen tweehonderd eilanden, die de Cycladen worden genoemd. Zij vormen een deel van de Egeïsche eilandengroep en zij danken hun naam aan de Oude Grieken: ze liggen in een cirkel, oftewel 'Kyklos' om het heilige eiland Delos. De 38 bewoonde eilanden vormen samen de provincie 'Kykladon' met Ermoupolis op Syros als hoofdstad. De Egeïsche eilanden zijn de toppen van een oud gebergte, dat reeds lange tijd onder de zeespiegel is verdwenen. Zij vormen een archipel met zogenaamde 'stepping stones';immers stapsgewijs, via al deze eilanden stap je van Azië naar Europa. Het Griekse woord 'archipelagos' betekent aartszee. In de Griekse mythologie wordt deze archipel al bevaren (denkt u maar eens aan de verhalen van Argo en de vele schepen, die naar de oorlog in Troje varen). Het was ook de oudst bevlogen zee (Daedalos en zijn zoon Ikaros probeerden al vliegende te vluchten uit het labyrint van koning Minos op Kreta).

Ligging

De Cycladen liggen in de Egeïsche Zee, ten zuidoosten van het vasteland van Griekenland.

Video's Cycladen Bekijk de video van deze bestemming. Bekijk de video
3 van 50 resultaten vakantie naar Cycladen Toon alle resultaten in Cycladen
3 van 50 resultaten vakantie naar Cycladen Toon alle resultaten in Cycladen