Om u zo goed mogelijk te helpen maakt Arke.nl gebruik van cookies

Vakantie Ierland

Vakantie Ierland: zeer goedkoop of lekker luxe

Op vakantie naar Ierland? Het Ierse landschap met haar bossen, bergen en rivieren biedt u de gelegenheid volledig tot rust te komen. Naast de talloze adembenemende natuurgebieden die het land te bieden heeft, zijn de vele Ierse pubs ook zeker een bezoekje waard. Bekijk op Arke.nl het uitgebreide aanbod hotels Ierland, en boek vandaag nog!

Algemene informatie over Ierland

Failte go Eireann, oftewel 'welkom in Ierland.' Ierland, dat zijn de mensen en hun verhalen, de stadjes en dorpen, de bergen, bossen en rivieren, de zee, de meren en bronnen, de pubs en de huizen van natuursteen. Ierland is verleden en heden, en ook de politieke scheiding tussen het noorden en het zuiden van het land. Individualisten en rustzoekers die de stad ontvluchten vonden al jaren geleden de weg naar Ierland. Naar de eenzame baaien waar alleen het gekrijs van de vogels en het geluid van de branding de stilte doorbreken, naar dorpjes met hun kwetsbare charme, naar kusten waar de kliffen steil oprijzen. Het is makkelijk om contact te maken met de vrolijke en melancholieke Ieren die iedereen aanspreken. Het standaard onderwerp is het weer. 'Isn't it a nice day?' hoort u vragen bij zonneschijn, maar ook bij regen en storm. Dat ze trots zijn op hun prachtige land steken ze zeker niet onder stoelen of banken.

Lees meer informatie over Ierland

Geografie van Ierland

Ligging

Ierland ligt ten westen van Groot-Brittannië. Er is een groot verschil tussen het eiland Ierland en het land Ierland. Het land Ierland bevat ongeveer tachtig procent van het eiland, de overige twintig procent behoort tot Noord-Ierland dat weer tot Groot-Brittannië behoort.

Hoofdstad van Ierland is Dublin.

Ierland is een eiland ten westen van Groot-Brittannië. Noord-Ierland vormt een onderdeel van het Verenigd Koninkrijk. In het oosten wordt Ierland door het Noorderkanaal, de Ierse zee en het St. George’s kanaal van Engeland en Wales gescheiden. De overige kusten grenzen aan de Atlantische Oceaan.

Geografie

Ten Noorden van Ierland ligt Noord-Ierland, dat hoort bij het Verenigd Koninkrijk. Ierland is omringd door de Atlantische oceaan, de Ierse zee en de Keltische zee.

Ierland heeft een totale oppervlakte van: 84421 km²
Landoppervlakte: 68890 km²
Wateroppervlakte: 1390 km²
Aantal km kust: 1448

Hoogste punt: 1050 Meter
Hoogste punt: Carrantuohill
Laagste punt: 0 Meter
Laagste punt: Atlantische oceaan

Vakanties Ierland: Wicklow Mountains National Park en Glenveagh National Park

Dat Ierland een populaire vakantiebestemming is, komt mede door het prachtige woeste en ongerepte landschap. Bezoek bijvoorbeeld de ruige, verlaten natuur in het Wicklow Mountains National Park of bekijk de meren, valleien en grote populatie herten in het Glenveagh National Park. Van de hoge kliffen aan de Atlantische westkust tot aan de prachtig groene heuvels en bergen in het binnenland, tijdens uw vakantie Ierland zult u aan natuurschoon niets tekort komen!

Stedentrip Ierland: van goedkope hotels tot all-inclusive Dublin

Vooral nieuwsgierig naar de hoofdstad van Ierland? In Dublin komt de echte Ierse sfeer goed tot zijn recht dankzij de vele parken, gemoedelijke pubs en de vriendelijke bevolking. De St. Patricks Cathedral en de door Queen Elizabeth gestichte universiteit Trinity College zijn kenmerkende bezienswaardigheden. Ga naar de uitgaanswijk Temple Bar om te genieten van muziek, zang en gezelligheid. Wacht niet langer en boek een hotel in Dublin via Arke.nl!

Actieve vakantie Ierland: golven, surfen en paardrijden

Ook voor een actieve vakantie is Ierland een goede keuze. Zo is het land dankzij de vele top golfbanen zeer geschikt om te golven. Rondom Dublin vindt u bijvoorbeeld bekende golfbanen als Portmarnock en Castleknock. Maar ook voor surfen, paardrijden en wandelen is Ierland ideaal.

Autovakantie Ierland: met de auto of fiets langs de Ring of Kerry

Als u een natuurliefhebber bent, dan mag u de Ring of Kerry niet missen. Deze rondrit langs de kust van het schiereiland Iveragh, is onder toeristen erg geliefd dankzij haar prachtige panorama's. Halverwege de rit komt men langs het plaatsje Waterville, waar Charlie Chaplin regelmatig verbleef. Hier is dan ook een levensgroot standbeeld van de filmster te bewonderen.

Terug naar boven
3 van 19 resultaten vakantie naar Ierland Toon alle resultaten in Ierland
3 van 19 resultaten vakantie naar Ierland Toon alle resultaten in Ierland