Om u zo goed mogelijk te helpen maakt Arke.nl gebruik van cookies

Vakantie Toscane

Vakantie Toscane: veelzijdig Italië

Een vakantie Toscane boeken? Toscane biedt de ideale vakantiemix: prachtige natuur, een rijke cultuur, een goede keuken en een stralende zon. Naast steden als Florence en Pisa heeft Toscane tussen de bergen en zijn wijngaarden bovendien nog andere pareltjes, zoals Siena, Lucca en Arezzo. Of u nu op zoek bent naar rust en authentieke dorpjes, het strand, cultuur of actieve inspanningen, geen streek in Italië is zo veelzijdig als deze. Van vlieg- tot autovakantie, boek vandaag nog een vakantie Toscane op Arke.nl!

Algemene informatie over Toscane

Toscane biedt u als toerist de ideale vakantiemix; prachtige natuur, rijke cultuur, goede keuken en een stralende zon. De glooiende heuvels, de grote zonnebloemvelden en de wijn- en olijfgaarden vormen het typisch Toscaanse landschap. Steden als Florence en Pisa zijn bekend en hebben geen verdere introductie nodig. Maar tussen de heuvels en wijngaarden van Toscane liggen nog andere parels, zoals Siena, Lucca en San Gimignano. Of u nu verblijft in een luxe of een eenvoudige accommodatie, op het platteland of nabij een grote stad;u zult genieten van de Toscaanse cultuur en natuur.

Lees meer informatie over Toscane

Geografie van Toscane

Toscane ligt in Noordwest-Italië en grenst in het noordwesten aan Ligurië. In het noorden en het oosten grenst het gebied aan Emilia-Romagna, in het zuidoosten aan Umbrië en in het zuiden aan Latium. Ten westen van Toscane ligt de Middellandse Zee.

Ligging

Toscane ligt in Noordwest-Italië en grenst in het westen aan de Middellandse Zee.

Vakantie Toscane: zon en natuur

Naast de 400 kilometer lange kustlijn met populaire zandstranden en gezellige strandpaviljoens, is het vooral het achterland wat Toscane zo geliefd maakt. De natuur is een lust voor het oog: glooiende heuvels met wijnranken, knalgele zonnebloemvelden, goudgele graslanden met strobalen en kronkelende wegen geflankeerd door lange rijen cipressen. Zonaanbidders kunnen niet alleen 's zomers in Toscane terecht, ook in het najaar is het een heerlijke bestemming; het land is opgewarmd door een hete zomer en de kleuren lijken nog mooier en warmer.

Cultureel Italië: van Pisa tot Lucca

Italië is beroemd om de prachtige historische steden, zoals Florence, Pisa, Siena en Lucca. Maar ook Cortona, San Simignano, Volterra en de kleine middeleeuwse dorpjes zijn de moeite waard. Deze dorpjes zijn vaak op een heuvel gebouwd, waardoor ze u des te meer uitnodigen voor een wandeling door de smalle straatjes. Struin langs gekleurde huizen en sfeervolle balkons, en geniet tussen de huizen door van prachtige vergezichten. Ontdek de schoonheid van Italië tijdens een vakantie Toscane!

Stedentrip Toscane: Florence

De Toscaanse stad Florence is een perfecte bestemming voor een stedentrip. Deze stad van kunst en middeleeuwse bouwwerken heeft zo'n groot aantal kerken, musea en paleizen dat het eigenlijk één groot openluchtmuseum is. Het stadsbeeld wordt beheerst door de grote Duomo, maar ook de gotische kerk Sante Croce is een bijzondere bezienswaardigheid. In deze kerk bevinden zich de graftombes van bekende Florentijnen, waaronder die van Michelangelo en Galileo.

Terug naar boven
3 van 119 resultaten vakantie naar Toscane Toon alle resultaten in Toscane
3 van 119 resultaten vakantie naar Toscane Toon alle resultaten in Toscane