Om u zo goed mogelijk te helpen maakt Arke.nl gebruik van cookies

Vakantie Kroatië

Vakantie Kroatië: camping, stacaravan of all inclusive

Op zoek naar een vakantie Kroatië? Met 2500 zonuren per jaar is Kroatië een fantastische vakantiebestemming. De kleurrijke dorpjes, azuurblauwe zee en de uitgestrekte stranden maken van het land een paradijs! Maar ook het binnenland is prachtig met haar afwisselende landschap en met wijnranken begroeide berghellingen. Campings schieten er als paddenstoelen uit de grond, dus voor kamperen of logeren in een stacaravan is het land ideaal. Boek daarom goedkoop en snel uw vakantie Kroatië op Arke.nl!

Algemene informatie over Kroatië

Een azuurblauwe zee, grillige kustlijnen, mooie baaien en stranden, grootse natuur en gastvrijheid. Kenmerken die Kroatië tot een fantastisch vakantieland maken. Kroatië ligt op de Balkan en is sinds 1992 onafhankelijk van de voormalige Republiek Joegoslavië. De kustlijn is lang en ruig en voor de kust liggen de mooiste eilandjes, bijvoorbeeld de Elafiti eilanden in het uiterste zuiden. Maar dit is niet het enige, er zijn vele natuurparken te vinden en steden met kleurrijke façades. het meest bekende natuurgebied van Kroatië is Nationaal Park Plitvice Meren waar dichte bossen in indrukwekkende meren elkaar afwisselen. Voor cultuurliefhebbers zijn bezienswaardigheden als het amfitheater in Pula en de Eufrasiusbasiliek in Porec zeker de moeite waard, maar denk ook aan de grote cultuurhistorische waarde van Split en Dubrovnik. Een ieder zal een heerlijke vakantie beleven in Kroatië. Istrië is het meest populaire gebied onder Nederlanders.

Lees meer informatie over Kroatië

Geografie van Kroatië

Ligging

Kroatië grenst in het noorden aan Slovenië en Hongarije, in het oosten aan Servië en Bosnië-Hercegovina en in het zuiden aan Montenegro. Kroatië kent een grote geografische verscheidenheid en is daarom grofweg te verdelen in drie regio's: de Adriatische kust, Slavonië en Zagreb.

Hoofdstad van Kroatië is Zagreb.

Kroatië grenst in het zuidoosten aan Bosnië-Herzegovina, in het noorden aan Slovenië en Hongarije en in het noord- en zuidoosten aan Servië en Montenegro. Bij de kustplaats Neum wordt de Kroatische kust onderbroken door een grens van 20 kilometer welke behoort tot Bosnië-Herzegovina. Deze grens scheidt het gebied rondom Dubrovnik van de rest van het land.

Geografie

Kroatië grenst aan Slovenië, Hongarije, Servië, Montenegro, Bosnië - Herzegovina.

Kroatië heeft een totale oppervlakte van: 56538 km²
Landoppervlakte: 56414 km²
Wateroppervlakte: 128 km²
Aantal km kust: 5835

Hoogste punt: 1830 Meter
Hoogste punt: Dinara
Laagste punt: 0 Meter
Laagste punt: Adriatische Zee

Autovakantie Kroatië: van alle gemakken voorzien

Reist u het liefst onder het gemak van uw eigen vervoer, dan is een autovakantie de oplossing. U kunt uw reis deel van de vakantie maken door bijvoorbeeld de beroemde druipsteengrotten van Postonja te bezoeken. Deze liggen in Slovenië, waar u op weg naar Kroatië langskomt. Vindt u de afstand te groot om in één keer af te leggen? Geen probleem, Arke heeft een aantal overnachtinghotels voor u geselecteerd die perfect gelegen zijn om te overnachten op doorreis.

Kamperen Kroatië: goedkope campings voor het hele gezin

Op zoek naar een kampeerbestemming? Langs de kustlijnen van Kroatië schieten campings als paddenstoelen uit de grond en dit gebeurt niet zonder reden. Het aangename mediterrane klimaat, de prachtig groene natuur en de gemoedelijke dorpjes maken Kroatië tot een populair kampeergebied.

Vakantie Istrië: mediterraans klimaat en veilige stranden

In het noordwesten van Kroatië ligt Istrië, een driehoekig schiereiland dat in het noorden grenst aan Slovenië. Dankzij het mediterrane klimaat is dit eiland de 'groene oase' van Kroatië. De verborgen strandjes, kleine dorpjes en schilderachtige havenstadjes maken dit eiland tot een geweldige vakantiebestemming. Bekijk het aanbod campings Istrië op Arke.nl en boek meteen uw vakantie Kroatië!

Kuuroorden Kroatië: geneeskrachtige thermale baden of 'waterattractieparken'

Vanaf het midden van de achttiende eeuw ontwikkelde zich in Kroatië het kuurtoerisme. Dit was in het begin dé reden om naar Kroatië op vakantie te gaan. Al in de oudheid werden hier thermale baden gebruikt om gezondheidsredenen. De hedendaagse kuuroorden, maken gebruik van de helende kracht van de zon, zee, zand en lokale kruiden. Langzamerhand zijn de oorden uitgegroeid tot heuse waterattractieparken waar u zich zeker niet zult vervelen!

Terug naar boven
3 van 148 resultaten vakantie naar Kroatië Toon alle resultaten in Kroatië
3 van 148 resultaten vakantie naar Kroatië Toon alle resultaten in Kroatië