Om u zo goed mogelijk te helpen maakt Arke.nl gebruik van cookies

Vakantie Marokko

Vakantie Marokko: zon, strand en koningssteden

Op vakantie naar Marokko? Dankzij de mooie mix van Afrikaanse en Arabische invloeden en de afwisseling van woestijnvlakten, vruchtbare landschappen en de bijzondere culturele koningssteden zult u echt het gevoel hebben er even tussenuit te zijn. Boek bijvoorbeeld een vakantie naar de Marokkaanse kustplaatsen Agadir of Essaouira voor een heerlijke strandvakantie. Of kies voor Centraal-Marokko met de mysterieuze stad Marrakech. Kortom: bespreek een goedkope vliegvakantie Marokko bij Arke!

Algemene informatie over Marokko

Het sprookje van '1001 nacht' komt in Marokko tot leven. In de bijzondere en mooie steden van Marokko kunt u urenlang wandelen door de kleine straatjes en smalle steegjes waar de kooplieden u verleiden om een kijkje te nemen in hun werkplaats. Het land heeft een rijke schat aan islamitische heiligdommen, versierde paleizen, koningssteden, koopmanshuizen en Arabische poorten. Het landschap van Marokko is al net zo gevarieerd. Van de langgerekte zandstranden aan de kust tot de met sneeuw bedekte bergtoppen in het Atlas gebergte en de zandheuvels in de woestijn. Het indrukwekkende en mysterieuze land Marokko prikkelt al uw zintuigen. De uitzichten, geuren, kleuren, klanken en smaken van Marokko zullen u weer in sprookjes doen geloven.

Lees meer informatie over Marokko

Geografie van Marokko

Ligging

Marokko bestaat voor een groot deel uit bergen. Het zuiden van het land ligt in de Sahara.

Hoofdstad van Marokko is Rabat.

Marokko ligt in het noordwesten van het werelddeel Afrika. In het oosten grenst het aan Algerije, in het zuiden aan de Sahara, in het westen aan de Atlantische Oceaan en in het noorden aan de Middellandse Zee en de straat van Gibraltar.

Geografie

Marokko grenst aan Algerije en Mauritanië.

Marokko heeft een totale oppervlakte van: 446550 km²
Landoppervlakte: 446300 km²
Wateroppervlakte: 250 km²
Aantal km kust: 1835

Hoogste punt: 4165 Meter
Hoogste punt: Jebel Toubkal

Zonvakantie Marokko

Voor wie op zoek is naar echte ontspanning is een zonvakantie aan de Marokkaanse kust een perfecte keuze. De warme wind uit de Sahara zorgt langs de Atlantische Oceaan voor hete, droge zomers, met temperaturen die al snel oplopen tot 28 graden. Doordat Agadir beschut ligt achter het Atlasgebergte heeft de stad verder echter weinig last van de Sahara wind.

Strandvakantie Marokko: Agadir en Essaouira aan de Atlantische Oceaan

Tijdens een strandvakantie in Agadir kunt u genieten van een breed zandstrand dat geleidelijk afloopt in zee. Enkele van de hotels liggen direct aan het strand, maar u kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een appartement of hotel op loopafstand van het centrum. Essaouira heeft net als Agadir een breed strand, maar vanwege de vrijwel altijd stevige wind is Essaouira vooral populair bij windsurfers.

All inclusive vakantie Marokko

Marokko is bovendien zeer geschikt voor een lekkere all inclusive vakantie. Maak u niet druk over boodschappen en koken, maar laat u verwennen door alle comfort en luxe die een all inclusive Marokko met zich meebrengt.

Centraal Marokko: Marrakech, parel van het zuiden

Marrakech is een Middeleeuwse stad op zo'n 175 kilometer ten oosten van kustplaats Essaouira. Dat Marrakech ook wel de parel van het zuiden wordt genoemd, is niet zo vreemd; in de gezellige smalle steegjes van het oude centrum, de medina, kunt u uren rondstruinen en de souks (markten) vormen een levendig tafereel. Op de souks worden typisch Marokkaanse producten verkocht, zoals specerijen, manden, houtsnijwerk en gewaden.

Koningsstad Marrakech

Marrakech is net als Fès-El-Bali, Meknes en hoofdstad Rabat een van de koningssteden van Marokko. Bezienswaardigheden zoals de vele paleizen, moskeeën, de prachtige oude medina en het drukste plein van Marokko, het Djemma el Fna, laten u de cultuur proeven die dit Noord-Afrikaanse land zo bijzonder maakt. Kies dus voor een stedentrip Marrakech of combineer deze cultuurschat met een zonvakantie aan de kust. Geniet van een vakantie Marokko!

Video's Marokko Bekijk de video van deze bestemming. Bekijk de video
Terug naar boven
3 van 55 resultaten vakantie naar Marokko Toon alle resultaten in Marokko
3 van 55 resultaten vakantie naar Marokko Toon alle resultaten in Marokko