Om u zo goed mogelijk te helpen maakt Arke.nl gebruik van cookies

Vakantie Nederland

Vakantie Nederland: een dagje uit, een weekendje weg en meer!

Op zoek naar een vakantie in Nederland? Een lange vakantie aan het strand, een weekendje weg in Friesland of een dagje uitwaaien op Texel, Arke heeft voor ieder wat wils. Boek bijvoorbeeld een vakantie naar vakantiepark Beekse Bergen of bezoek onze havenstad Rotterdam en overnacht in een luxe hotel. Waarom de grens over als ons eigen land al zo veelzijdig is? Bekijk wat de Lage Landen u te bieden hebben en boek een goedkope vakantie Nederland op Arke.nl!

Algemene informatie over Nederland

Nederland heeft zoveel mooie plekjes waar we maar al te vaak aan voorbij gaan. Pas als we aan een buitenlander Nederland laten zien, ontdekken we de charmes van ons eigen land. Wat dacht u van uitwaaien op één van de eilanden in de Waddenzee of aan de Zeeuwse kust, de plek met de meeste zonne-uren in Nederland of gaat u liever bijzondere biertjes proberen in een gezellig Limburgs café? Of toch maar eens een bootje huren op een van de Friese meren, wandelen op de Veluwe, fietsen door het typisch Nederlandse landschap zoals dat al menig maal is vereeuwigd op schildersdoek. Evenals hoge luchten boven een vlak polderland of een eenzame boerderij omringd door rijen populieren. Er is zoveel te doen in zo'n klein land. Ga eens even lekker tussenuit in eigen land, het is het waard!

Lees meer informatie over Nederland

Geografie van Nederland

Ligging

Van noord naar zuid is Nederland zo'n driehonderd kilometer lang en van oost naar west zo'n tweehonderd kilometer breed. Nederland is iets groter dan België en negen keer kleiner dan Duitsland. Ondanks de kleine oppervlakte van Nederland bestaat er een grote verscheidenheid aan landschappen, die echter vaak zijn ontstaan door menselijk ingrijpen. Door inpoldering is er veel nieuw land ontstaan, onder andere de provincie Flevoland die bestaat uit de zeepolders Noordoostpolder en Oostelijk- en Zuidelijk-Flevoland, voornamelijk in gebruik als woon-, werk-, en recreatiegebied met groeisteden als Lelystad en Almere. De Wieringermeer en de Noordoostpolder zijn typisch agrarische polders. Tezamen is er een landaanwinst van circa 1650 km2 geboekt. Door de Afsluitdijk, een dam van circa dertig kilometer tussen Noord-Holland en Friesland, veranderde de Zuiderzee in een meer, het IJsselmeer. Ten noorden van het IJsselmeer liggen de Waddeneilanden.

Hoofdstad van Nederland is Amsterdam.

Nederland omvat behalve het vasteland ook de Waddeneilanden Texel, Terschelling, Vlieland, Ameland, Rottumeroog en Schiermonnikoog. Nederland grenst in het oosten aan Duitsland, in het zuiden aan België, in het westen aan de Noordzee en in het noorden aan de Noordzee en de Waddenzee.

Geografie

Nederland grenst aan België en Duitsland.

Nederland heeft een totale oppervlakte van: 41528 km²
Landoppervlakte: 33883 km²
Wateroppervlakte: 7643 km²
Aantal km kust: 451

Hoogste punt: 322 Meter
Hoogste punt: Vaalserberg

Vakanties Nederland: strandvakantie aan de Noordzee

Een heerlijke strandvakantie hoeft u niet ver van huis te zoeken. In de zee, op het strand en aan de gezellige boulevards valt heel wat te beleven. Een dagje wat anders? Een lange wandeling in de duinen doet iedereen goed. Boek een hotel in Scheveningen of een appartement op Texel en geniet van een vakantie aan de Nederlandse Noordzee: uitwaaien of op het strand liggen in eigen land!

Stedentrip: goedkoop een weekendje weg

Even uit de sleur van alledag? Een weekendje weg hoeft niet veel te kosten en in eigen land is ontzettend veel leuks te doen. Bezoek bijvoorbeeld eens de Zaanse Schans in Noord-Holland, een openluchtpark met een klompen- en kaasmakerij. Of ga voor een romantisch weekendje naar het mooie landschap van Friesland, waar u overnacht in een luxe hotel en wakker wordt met ontbijt op bed. Wat voor u de ultieme stedentrip ook is, een passende korte vakantie vindt u in Nederland zeker.

Fietsvakantie Nederland: klein land, groots fietsavontuur

Voor een fietsvakantie is Nederland uitermate geschikt. Overal in het land zijn kaarten met fietsroutes verkrijgbaar maar ook zonder routekaart is het in eigen land heerlijk fietsen. U kunt vanuit uw hotel mooie fietstochten ondernemen of u kunt ervoor kiezen van hotel naar hotel te reizen. Hoe dan ook, van een Hollandse fietsvakantie zult u geen spijt krijgen!

Vakantie Nederland met de auto

Met de auto op vakantie? Met de vrijheid van uw eigen vervoer kunt u gemakkelijk de prachtigste plekjes verkennen en in één dag kunt u zelfs meerdere steden bezoeken. Combineer bijvoorbeeld een dagje Amsterdam met een bezoek aan een van de vele omliggende attractieparken. De mogelijkheden voor een autovakantie Nederland zijn eindeloos! Hebt u zelf geen auto? Geen probleem, via Arke.nl kunt u gemakkelijk een huurauto reserveren.

Terug naar boven
3 van 93 resultaten vakantie naar Nederland Toon alle resultaten in Nederland
3 van 93 resultaten vakantie naar Nederland Toon alle resultaten in Nederland