Om u zo goed mogelijk te helpen maakt Arke.nl gebruik van cookies

Vakantie Friesland

Vier uw vakantie in Friesland en proef de sfeer van deze heerlijke streek! Of u nu gaat voor een relax vakantie of voor een actieve vakantie, in Friesland zult u zich tijdens uw vakantie uitstekend vermaken. Boek uw vakantie naar Friesland bij Arke, dan weet u zeker dat u niet te veel betaalt!

Algemene informatie over Friesland

Friesland lijkt bijna alleen uit water te bestaan: er zijn meer dan dertig meren, honderden kanalen, sloten en vaarten. Dus volop mogelijkheden om een tochtje te maken. Friesland biedt ook bossen, stranden, weilanden maar bovenal veel rust en ruimte. Friesland kent een rijke historie die in zo'n 75 musea en Oudheidskamers wordt bewaard. We noemen bijvoorbeeld het unieke Planetarium van Eise Eisinga of het museumdorp Allingawier. De provincie kenmerkt zich door fraaie steden en dorpen omringd door uitgestrekte weilanden en meren. Echter zijn er ook bossen en zandverstuivingen te vinden. Friesland staat bekend om de Elfstedentocht over de Friese meren. De provincie wordt gekarakteriseerd door uitgestrekte weilanden met monumentale boerderijen, terpdorpen en de Friese wouden in het zuidoosten.

Geografie van Friesland

Tot de provincie Friesland horen ook de Waddeneilanden Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Deze zijn per veerboot bereikbaar vanaf het vasteland.

Ligging

Friesland ligt in het noorden van Nederland. De hoofdstad is Leeuwarden. In het oosten wordt Friesland begrensd door Groningen en Drenthe, in het zuiden door de provincies Overijssel en Flevoland, in het zuidwesten door het IJsselmeer en in het westen en noorden door de Waddenzee. Met de Afsluitdijk is Friesland verbonden met Noord-Holland.

Landoppervlakte van Friesland is 3349 km²
Wateroppervlakte van Friesland is 2392 km²

3 van 5 resultaten vakantie naar Friesland Toon alle resultaten in Friesland
3 van 5 resultaten vakantie naar Friesland Toon alle resultaten in Friesland