Om u zo goed mogelijk te helpen maakt Arke.nl gebruik van cookies

Vakantie Senegal

Boek een vakantie naar Senegal bij Arke.nl en u kunt er zeker van zijn dat u niet te veel betaalt. Geniet van alle culturele hoogtepunten die dit land te bieden heeft, of relax een dagje aan de rand van het zwembad van uw accommodatie. Van een romantische vakantie onder de zon tot actieve en culturele vakanties in Senegal, bij ons vindt u het allemaal. Of u nu met z’n tweetjes of met het hele gezin op vakantie gaat, wij bieden u de beste vakantie/prijs-verhouding van Nederland. Uw vakantie naar Senegal boekt u nu eenvoudig online.

Algemene informatie over Senegal

Welkom in het land van de teranga, de gastvrijheid. Op slechts 5,5 uur vliegen met Arkefly van Amsterdam. Kilometerslange fijne zandstranden, een vriendelijke bevolking en de altijd aanwezige zon zorgen ervoor dat Senegal een uitstekende bestemming is voor vakantiegangers. De koloniale historie, kleurrijke cultuur en afwisselende natuur zorgen ervoor dat diverse uitstapjes mogelijk zijn. Kortom, een boeiend vakantieland met Afrikaanse charme.

Geografie van Senegal

Ligging

Senegal ligt in West-Afrika aan de Atlantische Oceaan. Het land is meer dan vijf keer zo groot als Nederland. Senegal is over het algemeen erg vlak. Er is een heuvellandschap in het zuidoostelijke grensgebied met Mali en Guinee. Het landschap varieert van woestijn tot tropisch regenwoud. In de kustgebieden zijn mangroves en stranden te vinden.

Hoofdstad van Senegal is Dakar.

Dwars door Senegal stromen vier grote rivieren: de Senegal, de Casamnce, de Saloum en de Gambia. De Senegal-rivier vormt de noordgrens van Senegal.

Geografie

Senegal omsluit het buurland Gambia volledig en grenst aan Guinee-Bissau en Guinee-Conakry in het zuiden. In het oosten en noorden grenst Senegal aan Mali en Mauretanië.

Senegal heeft een totale oppervlakte van: 196722 km²
Landoppervlakte: 192530 km²
Wateroppervlakte: 4192 km²
Aantal km kust: 531

Hoogste punt: 581 Meter

Video's Senegal Bekijk de video van deze bestemming. Bekijk de video
Alle resultaten vakantie naar Senegal Toon alle resultaten in Senegal
16-daagse groepsrondreis Senegambia
  • reisduur is 16 dagen
  • gegarandeerd vertrek
  • Busrondreis
  • ideaal voor alleenstaanden
  • ideaal voor families met oudere kinderen
  • ideaal voor jongeren
09 januari 2015 Vertrek Amsterdam Aankomst Banjul 16 dagen - Logies ontbijt Meer info & prijzen
Bewaar deze vakantie
Alle resultaten vakantie naar Senegal Toon alle resultaten in Senegal