Om u zo goed mogelijk te helpen, maakt TUI gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies. Instellingen.

Winterzonvakanties
Nú niet aanbetalen en extra korting!

Arke heet vanaf 1 oktober TUI. Meer weten?

Vakantie Canarische Eilanden

Algemene informatie over Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden zijn een eilandengroep in de Atlantische Oceaan. De Canarische Eilanden bestaan uit zeven eilanden, El Hierro, Fuerteventura, Gran Canaria, La Gomera, La Palma, Lanzarote en Tenerife. De eilandengroep is van zo'n schoonheid dat het alle jaren een zeer populaire vakantiebestemming is!

Beziens- & wetenswaardigheden van Canarische Eilanden

Bezienswaardigheden

De Canarische Eilanden zijn van een uitzonderlijke schoonheid en er valt een hoop te beleven. Bezoek het Loro Parque op Tenerife en laat u, wandelend door de botanische tuin, verwonderen door de grootste verzameling papegaaien ter wereld en het immense acquarium met tropische vissen. Ga dolfijnen en walvissen spotten in één van de schitterende baaien die de eilanden rijk zijn of ga heerlijk dineren in een van de vele gezellige restaurantje aan de boulevards. Kijk bij uw eiland van bestemming welke plekken een bezoek meer dan waard zijn!

Wetenswaardigheden

De Canarische Eilanden werden ontdekt door de Romeinen. Zij troffen grote groepen honden aan op de eilanden en vernoemden de eilanden naar deze honden (latijn:canis).

Islas Afortunadas

Cultuur van Canarische Eilanden

Algemeen

De bewoners van de Canarische Eilanden zijn erg gehecht aan hun tradities en ambachten. Ze zijn dan erg bedreven in vele vormen van kunstnijverheid, zoals, housnijwerk, keramiek en kantklossen. Deze producten zijn op verschillende plekken te koop. Cestaria (manden vlechten): Het ajourwerk (openwerk), dat voornamelijk gemaakt wordt op Tenerife, Gran Canaria en Fuerteventura, vormt samen met het borduurwerk van La Palma de grootste variëteit van het textielhandwerk op de Canarische eilanden. Bij het ajourwerk wordt de stof op een raam gespannen en worden de draadjes uitgerafeld. Vervolgens komen de naaisters, die voor de afwerking van de figuren zorgen. Bij het borduurwerk wordt de stof niet op een raam gespannen, maar met spelden op een kussen vastgezet. In 'Casa Regina' en in 'Casa de los Balcones' in La Orotava kunt u zien hoe dames met deze technieken aan het werk zijn. Trabajos de la Madera (houtsnijwerk): Het rustieke en de bruikbaarheid zijn op de Canarische Eilanden kenmerkend in de mandenvlechterij. Deze vorm van handenarbeid vindt zijn oorsprong in de landbouwsector en komt daardoor nog veelvuldig voor op de Canarische Eilanden terwijl andere soorten handwerk alleen nog overleven door de belangstelling van verzamelaars en eventuele bezoekers. Het Canarische mandenvlechten wordt gedaan met verschillende soorten materiaal zoals twijgen, riet, palmbladeren, pirgano (zenuw of steel in het midden van een palmblad) en stro. Ceramica (keramiek): De hoofdkenmerken van het keramiek handwerk op de Canarische Eilanden zijn rustiek en er wordt geen gebruik gemaakt van een draaischijf. De pottenbakker draait de klei zelf met zijn handen. Om te voorkomen dat de klei blijft plakken op de grond of tafel wordt er wat zand onder gestrooid. De laatste echte pottenbakster van Tenerife is Dona Adela Hernandez uit La Victoria. Gelukkig is er weer opnieuw interesse voor deze oude kunst en verschillende jonge mensen leren nu deze technieken van de oude pottenbakkers.

Eten & drinken in Canarische Eilanden

Algemeen

De Canariërs eten de vis vers, gezouten of gedroogd.

Feesten & Evenementen in Canarische Eilanden

Evenementen

Carnaval

Geografie van Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden zijn vulkanische eilanden. Het hoogste punt van Spanje is een slapende vulkaan op Tenerife. De vorm van de eilanden wordt voornamelijk bepaald door het vulkanische centrale gebergte van waaruit talrijke 'barranco's (droge rivierbeddingen) in alle richtingen naar zee lopen. Alleen de geologische oudste eilanden (Lanzarote en Fuerteventura) zijn door de tand destijds tot heuvellandschappen afgesleten. De Canarische archipel bestaat uit dertien eilanden waarvan er acht bewoond zijn. De bewoonde eilanden zijn verdeeld in twee provincies. De provincie Santa Cruz de Tenerife wordt gevormd door de eilanden La Palma, La Gomera, El Hierro en Tenerife. De provincie Las Palmas de Gran Canaria wordt gevormd door de eilanden Lanzarote, Fuerteventura, Gran Canaria en la Graciosa.

Ligging

De Canarische Eilanden liggen in de Atlantische Oceaan ten westen van Marokko en de Westelijke Sahara. Ze bevinden zich tien keer dichter bij Afrika (115 kilometer) dan bij het moederland Spanje (1.150 kilometer) en liggen verspreid over een afstand van 480 kilometer.

Totale oppervlakte van Canarische Eilanden is 7447 km²

hoogste punt: 3718 m

Geschiedenis & politiek van Canarische Eilanden

Geschiedenis

In de 16e eeuw trokken Antwerpse suikerhandelaren naar de Canarische eilanden en doopten het gebied om tot de Vlaamse Canarische Natie. Nog steeds zijn er huizen en straten te vinden met Vlaamse namen.

Politiek

De Canarische Eilanden zijn één van de 17 autonome regio's van Spanje. Al deze regio's hebben een eigen regering en parlement.

Natuur & klimaat van Canarische Eilanden

Natuur

De Canarische Eilanden hebben allen bijzondere natuur. De unieke flora, met zeldzame inheemse planten maken de eilanden tot gewilde plek voor natuuronderzoekers van over de hele wereld. De Canarische Eilanden hebben de grootste biodiversiteit ter wereld. Verdeeld over de verschillende eilanden ligt een grote verscheidenheid aan landschappen: vulkanen en lavavelden, bossen, stranden, vruchtbare dalen.... Dit zijn slechts enkele voorbeelden. Op de Canarische Eilanden liggen 146 bescherme natuurgebieden, waaronde vier nationale parken.

Klimaat

Er heerst een combinatie van een Middellandse Zeeklimaat en een subtropisch klimaat. De eilanden van deze archipel hebben het mildste en meest stabiele klimaat ter wereld. In elk seizoen kunt u er in de oceaan baden. Terecht worden ze 'de eilanden van de eeuwige lente' genoemd.

Stranden

Op de Canarische Eilanden kunnen de echte strandliefhebbers hun hart ophalen. Bijna alle eilanden hebben prachtige stranden waar genoten kan worden van de zon en de zee. Druk bezochte stranden met watersportaanbod of afgelegen, rustige stranden, op de Canarische Eilanden is het allemaal te vinden.

Praktische informatie over Canarische Eilanden

Overige informatie

Op de Canarische Eilanden is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Terug naar boven

Foto's Vakantie Canarische Eilanden

Foto 15 van 15
3 van 202 resultaten vakantie naar Canarische Eilanden Toon alle resultaten in Canarische Eilanden
Nú Extra Korting!
350 Arke klanten beoordeelden deze accommodatie met een
9,0
 • Zeeën van ruimte, binnen & buiten
 • Ligbedden op het balkon of terras
 • Knalblauwe zwembaden
 • Goed ontbijt, goede start
 • Erkend met duurzaamheidslabel
 • Stuur gelijk foto's met top WiFi
760,- per persoon
11 oktober 2015 8 dagen - Logies Vertrek Amsterdam Aankomst Las Palmas Meer info & prijzen
Bewaar deze vakantie
11 Arke klanten beoordeelden deze accommodatie met een
8,9
 • Erkend met duurzaamheidslabel
 • Het comfort van thuis op vakantie
 • In gloednieuwe appartementen
 • Aan elk detail is gedacht
 • Het strand ligt op loopafstand
 • Met Nederlandse host vanaf 1/11
452,- per persoon
27 november 2015 8 dagen - Logies Vertrek Amsterdam Aankomst Tenerife Meer info & prijzen
Meer opties
Bewaar deze vakantie
Nú Extra Korting!
 • Gloednieuw en modern
 • Aan elk detail is gedacht
 • Keuken en badkamer zoals thuis
 • Met Nederlandse host vanaf 1/11
 • Vlakbij het bruisende centrum
 • En lopend naar het strand
404,- per persoon
29 november 2015 8 dagen - Logies Vertrek Eindhoven Aankomst Arrecife Meer info & prijzen
Meer opties
Bewaar deze vakantie
3 van 202 resultaten vakantie naar Canarische Eilanden Toon alle resultaten in Canarische Eilanden