Om u zo goed mogelijk te helpen maakt Arke.nl gebruik van cookies

Vakantie Ibiza

Vakantie Ibiza

Een vakantie Ibiza boeken? Dit Spaanse eiland van zon, zee en gezellige feestjes is niet alleen ideaal voor jongeren, het is ook een prima bestemming voor ouderen en gezinnen met kinderen. Het oude centrum van Ibiza-stad heeft niet alleen een prachtige ligging op een heuvel, het is ook een nationaal monument. Trek een dagje het binnenland in of geniet gewoon van een ontspannen zonvakantie. Met meer dan vijftig stranden en een heerlijk mediterraan klimaat weet u zeker dat u als herboren terugkomt. Twijfel niet langer, maar boek snel een vakantie Ibiza!

Algemene informatie over Ibiza

Wie aan Ibiza denkt, denkt aan zon, zee en feesten. Het eiland is onveranderlijk populair bij jongeren vanwege de mooie stranden en het bruisende nachtleven. Wie echter even geen zin heeft in volle stranden, kan terecht in onder meer Cala Llenya en Cala Vadella, waar men kan genieten van rust en mooie natuur.

Lees meer informatie over Ibiza

Geografie van Ibiza

Ibiza maakt deel uit van de eilandengroep de Balearen en ligt in de Middellandse Zee. Het gebied ligt ten oosten van het Spaanse vasteland. Ibiza is een eldorado voor nachtbrakers, de droom van de rustzoeker, het Mekka voor de watersportliefhebber en het centrum van de Mediterrane modewereld. Ibiza, ook wel 'La Isla Blanca' genoemd, ligt in de Middellandse Zee en vormt samen met de eilanden Mallorca, Menorca, Formentera en Cabrera de provincie de Balearen. Hoofdstad van deze provincie en tevens de hoofdstad van Mallorca is Palma de Mallorca. Ibiza heeft een oppervlakte van 572 kilometer, een zesde deel van Mallorca en is drie keer groter dan ons waddeneiland Texel. Het eiland is 170 kilometer in omtrek, maximaal 41 kilometer lang en twintig kilometer breed. Er zijn niet veel bergen op Ibiza, alleen in het zuidwesten en het noordoosten van het eiland lopen heuvelruggen. Ze worden door brede dalen doorkruist en komen beide niet boven de 500 meter uit. Het hoogste punt is de Atalaya (475 meter), in het zuidwesten nabij St. José. Op het eiland wonen ongeveer 70.000 mensen, waarvan er zeker 30.000 in Ibiza-stad leven. Ibiza verschilt landschappelijk volkomen van de andere eilanden en doet een beetje Afrikaans aan. Phoeniciërs, Carthagenen, Grieken, Romeinen en Arabieren hebben het eiland in de loop der jaren veroverd en weer prijsgegeven. De sporen van al deze overheersingen zijn hier en daar nog duidelijk te zien. De Grieken noemden Ibiza 'Pitiusa' ofwel 'rijk aan pijnbomen'. Het glooiende landschap is ongelofelijk mooi, met uitgestrekte dennenbossen en amandelbomen. Verder groeien er vijgenbomen, olijfbomen en Johannesbroodbomen. De bewoners van Ibiza spreken goed Castilliaans, maar het Ibicenco, een Catalaans dialect dat men hier spreekt, is toch weer heel wat anders. Het is doorspekt met woorden die veel aan het Arabisch doen denken. Ibiza is verdeeld in vijf gemeenten: de hoofdstad Ibiza, St. Eulalia, San Antonio, San Juan en San Josép.

Ligging

Ibiza ligt ten oosten van het Spaanse vasteland, in de Middellandse Zee.

Totale oppervlakte van Ibiza is 575 km²

hoogste punt: 475 m

Vakantie Ibiza: feestelijke zonvakantie

Een vakantie naar Ibiza staat natuurlijk vooral bekend om een vakantie vol feestjes om u zich tot in de vroege uurtjes te vermaken. Verken 's avonds en 's nachts de verschillende uitgaansgelegenheden en kom overdag weer helemaal bij op de meer dan vijftig stranden die zich langs de 210 kilometer kustlijn bevinden. Het mediterrane klimaat zorgt voor temperaturen die tussen juni en september rond de 26 à 29 graden liggen en zelfs het zeewater heeft 's zomers een gemiddelde temperatuur van zo'n 24 à 26 graden.

Vakantie Ibiza: cultuur proeven

Toch heeft een vakantie Ibiza veel meer te bieden dan lekker weer en een bruisend uitgaansleven. Slenter door de smalle en vaak sterk hellende straatjes van Ibiza-stad en breng een bezoek aan de monumentale panden en de kathedraal. Het oude centrum is sinds 1942 benoemd tot nationaal monument en dat is niet voor niets. Ook de moeite waard zijn de druipsteengrotten Es Cuieram, Cova den Can Marça en Santa Cova. Het groene binnenland van Ibiza met haar heuvels en valleien nodigen u bovendien uit om per fiets of te voet de omgeving te verkennen.

Vakantie Ibiza: hotels en appartementen

Met een van de vakanties van Arke naar Ibiza zult u gegarandeerd genieten. Op Arke.nl vindt u namelijk de mooiste en meest voordelige hotels en appartementen. Van eenvoudig tot zeer luxe, in het centrum van Ibiza-stad of juist in een rustige omgeving. U kunt tijdens uw vakantie zelfs kiezen voor een verblijf direct aan het strand of in een luxe villa. Voor de beste prijs geniet u van een weekje zon, zee, strand én cultuur. Boek vandaag nog uw vakantie Ibiza van Arke!

Video's Ibiza Bekijk de video van deze bestemming. Bekijk de video
Terug naar boven
3 van 39 resultaten vakantie naar Ibiza Toon alle resultaten in Ibiza
3 van 39 resultaten vakantie naar Ibiza Toon alle resultaten in Ibiza