Om u zo goed mogelijk te helpen maakt Arke.nl gebruik van cookies

Vakantie Tessin

Vier uw vakantie in Tessin en proef de sfeer van deze heerlijke streek! Of u nu gaat voor een relax vakantie of voor een actieve vakantie, in Tessin zult u zich tijdens uw vakantie uitstekend vermaken. Boek uw vakantie naar Tessin bij Arke, dan weet u zeker dat u niet te veel betaalt!

Algemene informatie over Tessin

In het zuiden, grenzend aan Italië, ligt Ticino (Tessin). De streek kenmerkt zich door de Italiaanse taal en invloeden, aangename temperaturen en prachtige meren zoals het Lago Maggiore en Lago Di Lugano. De stad Lugano is het culturele centrum van het zuidelijke Tessin en ligt aan de oever van het gelijknamige meer. Langs de met palmen omzoomde boulevard kunt u heerlijk flaneren. De fraaie stad Locarno is gebouwd in een typisch Italiaanse stijl en heeft een zeer mild klimaat. Drink uw koffie op één van de terrasjes waar ook Sophia Loren en Clark Gable hun koffie dronken!

Geografie van Tessin

Het kanton ligt aan de zuidkant van de Alpen. Het grenst aan Italië en de kantons van Graubünden, Uri en Wallis. Aan het Lago di Lugano ligt de Italiaanse enclave Campione d’Italia, dat geheel door Zwitsers gebied is omgeven. Het hoogste punt van kanton Ticino is de 3402 meter hoge Rheinwaldhorn (Adula). Het grootste deel van het Lago di Lugano en het noordelijkste gedeelte van het Lago Maggiore liggen in dit kanton. De oppervlakte van Ticino bedraagt 2811 km² en de hoofdstad van Ticino is Bellinzona. De grootste stad is Lugano. Andere steden in Ticino zijn: Locarno, Mendrisio en Chiasso.

Ligging

Het gebied Tessin ligt in het zuiden van Zwitserland en grenst voor een groot deel aan Italië.

3 van 4 resultaten vakantie naar Tessin Toon alle resultaten in Tessin
3 van 4 resultaten vakantie naar Tessin Toon alle resultaten in Tessin