Om u zo goed mogelijk te helpen maakt Arke.nl gebruik van cookies

Zonvakantie Bulgarije

Zonvakantie Bulgarije: van Zwarte Zee tot Centraal Bulgarije

Een zonvakantie Bulgarije boeken? Bulgarije is de ideale vakantiebestemming voor iedereen die van zon, zee en strand houdt. Dit Balkanland heeft verschillende badplaatsen met schitterende lange en schone zandstranden. Voor de actieve zongenieter is er een ruime keus aan watersporten, zoals windsurfen, waterskiën en duiken. Toch heeft Bulgarije veel meer te bieden. Wat dacht u van de prachtige nationale parken en het berglandschap waar u kunt mountainbiken, wandelen en bergbeklimmen? Boek vandaag nog een van onze zonvakanties Bulgarije!

Algemene informatie over Bulgarije

De Bulgaarse Riviera met haar kilometerslange zandstranden aan de Zwarte Zee heeft alles, wat voor een fantastische vakantie nodig is. Kunst, geschiedenis, cultuur, natuur, strand, uitgaan of volledig tot rust komen. De verschillende plaatsen hebben allemaal hun eigen karakter, landschap en bezienswaardigheden. Sunny Beach is wellicht de populairste badplaats van Bulgarije. De gezellige boulevard met veel leuke bars, restaurants, clubs en disco's is in het hoogseizoen vooral geliefd bij de jonge vakantiegangers. Het schilderachtige stadje Nessebar, wat onderdeel is van de Unesco Werelderfgoedlijst bestaat uit twee delen, het oude en het nieuwe centrum. Slenteren door de smalle straatjes of historische bezienswaardigheden bewonderen zoals de Renaissance stijl huizen of de Byzanthijnse Basilieken zijn zeker de moeite waard. Het plaatsje Obzor is nog releatief onontdekt, hier kunt u niet alleen prachtige ongerepte natuur vinden, maar ook gezellige restaurants en bars. Wie van rust en relaxen houdt, verblijft in Pomorie of Duni. Dit is de ideale plek om met een lekkere cocktail op uw strandstoel plaats te nemen en van het fijne zandstrand te genieten.

Lees meer informatie over Bulgarije

Geografie van Bulgarije

Ligging

Bergen spelen in Bulgarije een centrale rol. Het Balkangebergte deelt het land van west naar oost vrijwel doormidden. Ten noorden van deze bergketen ligt het Donau Laagland. Het is een laag glooiend heuvelland waarin de uitgestrekte graan- en maïsvelden worden afgewisseld door steppeachtige vlakten en beboste heuvels. Naar het oosten gaat dit gebied over in de minder herbergzame landstreek Ludogorie. Het Donau Laagland wordt in het noorden abrupt afgebroken door de in een diep dal stromende Donau. Ten zuiden van het Balkangebergte strekt zich de Thracische laagvlakte uit. Deze vormt als het ware een wig tussen het Balkangebergte en de zuidelijke berggebieden. Het berggebied dat het zuidwesten en zuiden van Bulgarije domineert, bestaat uit een drietal belangrijke massieven: in het zuidwesten het Rilagebergte dat naar het zuiden toe overgaat in het Piringeberte. Ten oosten van beide bergketens strekt zich één van de mooiste bergstreken van de Balkan uit: het Rodopimassief. Dit gebied loopt met zijn rijke vegetatie door tot ver in Griekenland.

Hoofdstad van Bulgarije is Sofia.

Bulgarije, vaak gezien als schakel tussen Europa en Azië, wordt door diverse landen begrensd. In het zuiden liggen Griekenland en een klein stukje Turkije, in het westen voormalig Joegoslavië en in het noorden Roemenië. De noordelijke grens wordt voor meer dan 425 kilometer gevormd door de traag stromende Donau. De oostelijke grens is bepaald door de Zwarte Zee. De kuststrook heeft hier een lengte van circa 380 kilometer en vormt het laagste gedeelte van het land.

Geografie

Buurlanden van Bulgarije zijn Griekenland, Macedonië, Roemenie, Servië Montenegro en Turkije.

Bulgarije heeft een totale oppervlakte van: 110912 km²
Landoppervlakte: 110550 km²
Wateroppervlakte: 360 km²
Aantal km kust: 380

Hoogste punt: 2925 Meter
Hoogste punt: Musala
Laagste punt: 0 Meter
Laagste punt: Zwarte Zee

Strandvakantie Bulgarije: Sunny Beach en Golden Sands

Het gematigde landklimaat dat in Bulgarije heerst, zorgt 's zomers voor aangename temperaturen, terwijl de Zwarte Zee perfect is voor een beetje verkoeling. Populair zijn badplaatsen zoals Golden Sands (Goudstrand), Sunny Beach (Zonnestrand) en Albena, waar u kunt genieten van een ontspannen strandvakantie vol watersportmogelijkheden. Trek voor de afwisseling ook eens een dagje het Balkan- of Piringebergte in en bewonder grotten, watervallen en meren. Het Nationale Park Pirin herbergt alleen al negen werelderfgoederen. Tijd voor een afwisselende zonvakantie Bulgarije!

Terug naar boven
3 van 20 resultaten zonvakantie naar Bulgarije Toon alle resultaten in Bulgarije
3 van 20 resultaten zonvakantie naar Bulgarije Toon alle resultaten in Bulgarije