Om u zo goed mogelijk te helpen maakt Arke.nl gebruik van cookies

Zonvakantie Kos

Vakantie Kos

Een vakantie Kos boeken? Kos is een Grieks eiland waar u een perfecte mix van cultuur en stranden vindt. Geniet van het mediterrane klimaat terwijl u door de straten van Kos-stad slentert of kom gewoon volledig tot rust op de stranden van Kardamena. Of u nu op zoek bent naar lekker eten, Griekse cultuur of een zon- en strandvakantie, op dit Griekse eiland vindt u het allemaal. Kos-stad is bovendien een levendige hoofdstad met een groot aantal restaurantjes en sfeervolle straatjes. Wacht niet te lang, maar boek vandaag nog uw vakantie naar Kos!

Algemene informatie over Kos

Het gezellige eiland Kos heeft een heerlijke mix van mooie stranden en oude cultuur. Kos is de geboorteplaats van de Griekse arts Hippocrates, die de grondslag legde voor de hedendaagse geneeskunst. In de Kos-stad staat nog altijd de plataan waaronder hij les zou hebben gegeven. Liever luieren op het strand? Breng dan een bezoekje aan Kardamena, waar schitterende zandstranden zijn.

Lees meer informatie over Kos

Geografie van Kos

Kos is na Rhodos en Karpathos het derde eiland in grootte van de Dodekanesos. Deze archipel omvat ongeveer tweehonderd eilanden, hiervan zijn enkele eilanden heel klein. 27 Eilanden zijn permanent bewoond. Kos heeft een lengte van vijftig kilometer en is tussen de 1,5 en 13,5 kilometer breed. Het eiland is betrekkelijk vlak, maar het heeft een berggebied met als hoogste top de Dikeos (846 meter). De kustlijn heeft een lengte van 120 kilometer. De kustvlakte is vruchtbaar en er zijn brede zandstranden. Kos ligt op korte afstand van de Turkse kust.

Ligging

Kos ligt in de Egeïsche Zee, ten zuidoosten van het Griekse vasteland.

Vakantie Kos: archeologische schatten

Kos is niet alleen een interessante vakantiebestemming voor zonaanbidders, het is ook een prima eiland voor iedereen die zijn ontspannen dagen aan het strand wil afwisselen met culturele uitstapjes in de omgeving. Denk bijvoorbeeld aan de oude archeologische schatten die al die tijd bewaard gebleven zijn, zoals het oudste ziekenhuis ter wereld, Asklepios. Dit ziekenhuis werd gebouwd in 357 vóór Christus. Ook de Romeinse markt Agora in Kos-stad en de Plataan van Hippocrates zijn een bezoek waard. De Plataan van Hippocrates is een eeuwenoude boom waaronder de geleerde Hippocrates les gegeven zou hebben in de geneeskunst.

Zonvakantie Kos: ontspanning in de Griekse zon

Tijdens een vakantie Kos kunt u natuurlijk niet alleen cultuur bewonderen, maar ook lekker genieten van zon, zee en strand. Zo'n twaalf kilometer buiten Kos-stad vindt u het prachtige, langgerekte zandstrand van Tingaki, maar ook Kardamena is een echte aanrader. De stranden ten noorden van Kos-stad zijn voornamelijk van zand, terwijl meer naar het zuiden vooral kiezelstranden liggen. Tel daar de aangename temperaturen en de vele watersportmogelijkheden bij op en u heeft een ideale zonvakantie. Vlieg snel naar Kos!

Video's Kos Bekijk de video van deze bestemming. Bekijk de video
Terug naar boven
3 van 42 resultaten zonvakantie naar Kos Toon alle resultaten in Kos
3 van 42 resultaten zonvakantie naar Kos Toon alle resultaten in Kos